- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Paul McCartney: «Οι Στίχοι» υποψήφιοι για το Βιβλίο της Χρονιάς
To βιβλίο με τους στίχους των κομματιών του μεγάλου μουσικού υποψήφιο στη λίστα λογοτεχνικών βραβείων


Το βιβλίο του Paul McCartney «The Lyrics, from 1956 to the Present» βρίσκεται στη βραχεία λίστα για το βραβείο Waterstones Book Of The Year
Ο Paul McCartney μίλησε για το βιβλίο του με τους στίχους των κομματιών του σε μια συνομιλία με τον Bob Mortimer. Τώρα, το βιβλίο βρίσκεται στη βραχεία λίστα για το βραβείο Waterstones Book Of The Year προτού καν κυκλοφορήσει.
Το βιβλίο “The Lyrics, from 1956 to the Present” διατρέχει ολόκληρη την καριέρα του McCartney. O ΜcCartney αφηγείται πώς γράφτηκε το “Let It Be”, το “Only Mama Knows”, το πρώτο του τραγούδι, “I Lost My Little Girl”, το “Silly Love Songs” των Wings, το ντουέτο του Stevie Wonder “Ebony and Ivory”, το “Ob La Di, το Ob La Da” και το “Why Don't We Do It In The Road?”. Ένα αριστούργημα αφηγηματικής ποίησης είναι και το country-folk “Rocky Raccoon” οι στίχοι του οποίου είναι εμπνευσμένοι από μια αληθινή ιστορία. Ο διορατικός λυρισμός του βρετανού συνθέτη δεν επηρέασε μόνο τους Beatles και τη δική του ζωή, αλλά ολόκληρη την ποπ μουσική και την ποπ κουλτούρα.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σήμερα, 2 Νοεμβρίου, με περιλήψεις 154 συνθέσεων από τα εφηβικά του χρόνια, τους Beatles, τους Wings και τη σόλο περίοδο του έργου του. Εκτός από τους στίχους, το βιβλίο περιέχει προσχέδια τραγουδιών, προσωπικές επιστολές και σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του.
Ο McCartney λέει ότι σκεφτόταν πολύ συχνά να δημοσιεύσει αυτό το υλικό σαν ένα είδος αυτοβιογραφίας, αλλά ότι ποτέ δεν του φαινόταν η κατάλληλη στιγμή. Και προσθέτει: «Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι, όταν φτάνουν σε κάποια ηλικία, αρχίζουν να καταγράφουν ό,τι θυμούνται από το παρελθόν· εγώ δεν γράφω τίποτα· το μόνο που έχω είναι τα τραγούδια μου, εκατοντάδες από δαύτα, τα οποία για μένα εξυπηρετούν σχεδόν τον ίδιο σκοπό: αφηγούνται όλη μου τη ζωή. Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο θα δείξει στους ανθρώπους κάτι από τη μουσική μου και από τη ζωή μου που δεν έχουν δει προηγουμένως. Με αυτή την έκδοση, προσπάθησα να περιγράψω πώς συμβαίνει η μουσική και τι σημαίνει για μένα. Ελπίζω να σημαίνει κάτι και για άλλους.»
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Paul Muldoon που επιμελήθηκε το βιβλίο είπε: «Με βάση τις συνομιλίες που είχα με τον Paul McCartney επί πέντε χρόνια, το περιεχόμενο του βιβλίου είναι πιο κοντά στην αυτοβιογραφία απ’ όσο θα ήταν ένα συμβατικό κείμενο. Ο Paul McCartney είναι μια σημαντική λογοτεχνική προσωπικότητα που βασίζεται στη μακρά παράδοση της αγγλικής ποίησης».
Η συλλογή των στίχων είναι ανάμεσα σε 13 υποψήφια βιβλία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Kazuo Ishiguro και της Janice Hallett. Ο νικητής του βραβείου θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βιβλίο του Χουάνγκ Σοκ Γιονγκ θεωρείται ένα από τα εμβληματικότερα και πιο αντιπροσωπευτικά έργα της σύγχρονης κορεατικής λογοτεχνίας
Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ανακτήσεις τον χρόνο που έχει περάσει
Τα 50 χρόνια των metal θρύλων μέσα από σπάνιο υλικό - Η πρώτη ματιά στην πολυτελή έκδοση
Εξαιρετικές επιλογές συγγραφέων σε συνδυασμό με άριστους επιμελητές εκδόσεων αποτελούν εγγύηση ποιότητας για κάθε βιβλίο
Αναδεικνύεται η λογοτεχνική παραγωγή της χώρας και οι διεθνείς προοπτικές της
Χρύσα Σταυροπούλου και Έφη Χαλκέα μιλούν για τα βιβλία τους
Ο David B. Moris γράφει για τον ρόλο της επιθυμίας στην ασθένεια
«Το μεγάλο ζητούμενο σε ένα μυθιστόρημα δεν είναι να σε διασκεδάζει. Αλλά να σου αλλάζει, έστω και λίγο, τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο»
Ο Ραντουάν Νασάρ πραγματεύεται τα προαιώνια θέματα της πατριαρχίας, των ορίων της συνύπαρξης στους κόλπους της οικογένειας, της ελευθερίας, της μοναξιάς, της βίας
Από τη βάναυση, δύσκολη επαρχιώτικη ζωή στην Ιρλανδία μέχρι το καυτό τοπίο του αμερικάνικου νότου
Όλα όσα είπαμε με έναν εκ των επιμελητών του βιβλίου που εξέδωσε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Μιλήσαμε με τη συγγραφέα με αφορμή το νέο της βιβλίο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ηλικιωμένου μέσα από τη δύναμη της μουσικής
Κυκλοφορεί στα ελληνικά αυτοβιογραφικό βιβλίο «Ελπίδα» - Διαβάστε ένα απόσπασμα
Αντιστασιακός, συγγραφέας, δημοσιογράφος, καθηγητής. Μια ζωή που δεν χωράει σε ταμπέλες
Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης για τη γενιά των ανθρώπων που μεγάλωσαν μέσα στην οικονομική κρίση και για τις αλλαγές που μπορεί να φέρει ο πραγματικός έρωτας
Ένα παιδικό βιβλίο για τις διαφορετικές μορφές αγάπης, αλλά και για τη σύγχρονη οικογένεια
«Αθώα» ψέματα, μαύρο χιούμορ, ολέθριες συνέπειες στο βιβλίο «Yellowface» της Ρ. Φ. Κουάνγκ
Η Ντανιέλα Ραϊµόντι αποτυπώνει τα μεγάλα γεγονότα της ιταλικής ιστορίας μέσα από τις περιπέτειες των µελών της οικογένειας Καζάντιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.