- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Έρχεται το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, περιμένουν τους επισκέπτες
Φεστιβάλ Βιβλίου: Η 49η διοργάνωση έρχεται στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου καθημερινά από 3-19/9 με αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Το Φεστιβάλ Βιβλίου Ζαππείου, ο αγαπημένος θεσμός του φθινοπώρου, επιστρέφει με την 49η διοργάνωση μετά την περσινή του αναβολή λόγω της πανδημίας. Το φεστιβάλ, που για δεκαετίες τιμά τη διαχρονική αξία του βιβλίου, έρχεται για να «φωτίσει» για ακόμα μια χρονιά την πολιτιστική πλευρά της Αθήνας, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, με χορηγό επικοινωνίας την ATHENS VOICE.
Το φετινό επίσημο αφιέρωμα του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου επικεντρώνεται στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, περιλαμβάνοντας πολλές σχετικές υποενότητες. Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος και σε συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα, με φόντο τα χιλιάδες βιβλία. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο πολιτιστικό Φεστιβάλ. Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου της 49ης διοργάνωσης κοσμεί ένα από τα έργα του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Χρήστου Αντωναρόπουλου.
Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου ξεκινά από τις 3 και διαρκεί μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Οι διοργανωτές περιμένουν τους επισκέπτες καθημερινά για να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα, με την ελπίδα «ο πνευματικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, η διαρκής προσφορά όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την ανάδειξη του βιβλίου αλλά, κυρίως, η υποστήριξη των φίλων αναγνωστών, να τονώσουν την αξία της φιλαγνωσίας».
Το Φεστιβάλ Βιβλίου Ζαππείου είναι μια διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β), της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο City Guide της Athens Voice.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς στοχαστές της εποχής μας
Ο τόμος προς τιμήν του σε επιμέλεια των πανεπιστημιακών καθηγητών Burkhard Fehr και Παναγιώτη Ροϊλού
Ποτέ δεν με απογοήτευσε αυτός ο Εβραίος συγγραφέας από την Πολωνία, που το 1978 πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας
Δεν πρόκειται για μια αυστηρή πραγματεία, αλλά για ένα βιβλίο που μετατρέπει τη σύνθετη διαδικασία της αγοράς κατοικίας σε ανθρώπινη κουβέντα.
Από τις Εκδόσεις Βακχικόν, σε μετάφραση Σωτήρη Μηνά
Ένα μυθιστόρημα για όλους όσοι ζουν «σημαδεμένοι» — από την εμφάνιση, από το παρελθόν, από τις συνθήκες
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Gutenberg
Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση
Το δοκίμιο της συγγραφέα και ιστορικού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Το Βιβλίο της Ημέρας, από τις Εκδόσεις Bell
H συλλογή διηγημάτων «Ουμπίκικους» του Γιώργου Τσακνιά (192 σελίδες, Εκδόσεις Κίχλη), κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου
Η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2025
Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου
Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Το «Last Rites» είναι το βιβλίο που έγραψε ο Όζι λίγο πριν φύγει από τη ζωή
Από ένα δάνειο 70.000 λιρών σε πέντε Νόμπελ Λογοτεχνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.