- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γη της Επαγγελίας: Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Ομπάμα
Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο
«Γη της Επαγγελίας»: Η σειρά online εκδηλώσεων #PublicEventsGoSocial φιλοξενεί την παρουσίαση του βιβλίου του Μπαράκ Ομπάμα - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Το βιβλίο του Μπαράκ Ομπάμα με τίτλο «Γη της Επαγγελίας» κυκλοφορεί ήδη σε 26 γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει 3 εκατ. αντίτυπα στην πρώτη έκδοση. Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ καταγράφει την ιστορία της οδύσσειας του νεαρού εαυτού του που ξεκίνησε αναζητώντας την ταυτότητά του και κατέληξε να γίνει ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου. Στην «Γη της Επαγγελίας», που αποτελείται από εφτά μέρη, περιγράφει με προσωπική ματιά τόσο την πολιτική του παιδεία όσο και τις σημαντικότερες στιγμές της πρώτης θητείας αυτής της ιστορικής προεδρίας: υπήρξε μια εποχή γεμάτη αναταραχές και μεταβολές.
Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00, το Public και οι εκδόσεις Athens Bookstore Publications, σε συνεργασία με την Σ. Τσομώκος Α.Ε., διοργανώνουν τη διαδικτυακή παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης των απομνημονευμάτων του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, «Γη της Επαγγελίας». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό χώρο της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
14:00 - 14:10 -Εισαγωγή - Μηνύματα
- Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας
- Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥ.ΡΙΖ.Α
14:10 - 14:40 - «Η σημασία της Προεδρίας Obama για την Ελλάδα»
- Αλέξανδρος Μαλλιάς, τ. Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ
- Δημήτρης Ζαφειριάδης, Γενικός Διευθυντής, Interbus Α.Ε.
- Νίκος Μπακατσέλος, Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου
- Endy Zemenides, Executive director, Hellenic American Leadership Council (HALC)
14:40 - 14:50-«Η εσωτερική οπτική στην προεδρία Ομπάμα»
- Eleni Kounalakis, Αντικυβερνήτης Καλιφόρνια, ΗΠΑ
14:50 - 15:00 - Άνθρωποι που γνώρισαν τον Πρόεδρο
- Προκόπης Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
- Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης, Ελληνική Δημοκρατία
- Ελένη Μπάνου, Έφορος Αρχαιοτήτων Αθηνών
15:00 - 15:40 - «Περίοδος Ομπάμα ως πρότυπο Ηγεσίας»
- Στέφανος Καβαλλιεράκης, Διευθυντής Μουσείου της Πόλης των Αθηνών
- Ευτύχης Βαρδουλάκης, Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας, Stratego
- Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αν. Καθηγήτρια & Διευθύντρια Κέντρου Ελληνικής & Διεθνούς Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Χρήστος Χωμενίδης, Συγγραφέας
Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Κουβαράς.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της πλατφόρμας του Public, μέσω της σελίδας obamabook.gr και μέσω της πλατφόρμας crowdcast.io/e/bobook.
Το βιβλίο «Η Γη της Επαγγελίας» κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ και σήμερα διατίθεται από τα καταστήματα Public και το public.gr.
Μεγάλος Υποστηρικτής της ελληνικής έκδοσης των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα είναι η MYTILINEOS, που με την αξιομνημόνευτη υποστήριξή της συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του σημαντικού έργου ενός εξαιρετικά δημοφιλούς Προέδρου.
Χορηγοί Επικοινωνίας της ελληνικής έκδοσης είναι η Interbus Α.Ε., ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων, τα Νέα, τo in.gr το Capital.gr, το thetoc.gr, η Athens Voice και το ThePresident.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Η ελευθερία δεν είναι αφηρημένη ιδέα. Είναι η απουσία φόβου. Κι αυτό, τελικά, είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.
Το 3,5% στους δρόμους του Ιράν: Σχολιασμός με αφορμή το βιβλίο του Marcel Dirsus, «Πώς ανατρέπονται οι τύραννοι» (Εκδόσεις Μίνωας)
Όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και επ' ουδενί δεν περιορίζονται εκεί
Τα εκατό δωμάτια ενός βιβλίου
«Το βιβλίο αποτελεί ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό οδοιπορικό»
Η μετάφραση του Παπαδιαμάντη ξεκίνησε το 1889
Ο συγγραφέας μιλάει στην Athens Voice για αθηναϊκές ιστορίες με ρεαλισμό και φαντασία
Τι συμβαίνει όταν μια σαρανταπεντάρα επιτυχημένη συγγραφέας αποφασίζει να κάνει μια ανατροπή στη ζωή της και να αναζητήσει μια νέα μορφή ελευθερίας;
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στον κόσμο των πάγων, των ανθρώπων της Γροιλανδίας και ενός τοπίου που αλλάζει για πάντα
Ο συγγραφέας και ιστορικός μιλάει για τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ζαρατούστρα και την κληρονομιά του ονόματός του
Η δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση συναισθήματος, είναι αρχιτεκτονική.
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Μια πολιτισμική-ιστορική «εγκυκλοπαίδεια» φοβιών και εμμονών
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Κέδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.