Βιβλιο

Λιλιπούτεια βιβλιοπωλεία στην Αθήνα που μπορείς να επισκεφτείς

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα Little Book Stores

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μικρά Βιβλιοπωλεία
©Lance Anderson / Unsplash

Little Book Stores: Οι βιβλιοπώλες γιορτάζουν τη Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων στις 26 Σεπτεμβρίου

Φθαρμένο ή ολοκαίνουργιο, δώρο κάποιου αγαπημένου ή δανεικό. Το βιβλίο και η ανάγνωσή του, είναι πάθος των απανταχού book lovers και των ρομαντικών που αντιστέκονται στο digital. Aποτελεί όμως κι ένα μικρό κομμάτι της ζωής εκείνων που μπορεί να μη διαβάζουν συχνά, ωστόσο εκτιμούν τη χαρακτηριστική μυρωδιά από τις σελίδες ενός καλού βιβλίου.

Ανάμεσα σε αυτούς, μια κοινότητα μικρών ανήσυχων βιβλιοπωλών που ακούει στο όνομα Little Book Stores οι οποίοι, ψάχνοντας διαρκώς νέους τρόπους να μιλήσουν για το βιβλίο και να το φέρουν κοντά σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, ενώνονται για να γιορτάσουν τη Μέρα των Μικρών Βιβλιοπωλείων στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η γιορτή αυτή μάλιστα, που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά, είναι αφιερωμένη στις Λέσχες Ανάγνωσης. Στις μικρές ή μεγάλες παρέες ανθρώπων που συναντιούνται μια φορά τον μήνα και μιλούν για βιβλία – δηλαδή αυτό ακριβώς που θα γίνει στα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Mέχρι τότε, συγκεντρώσαμε μερικά λιλιπούτεια βιβλιοπωλεία στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτεί κανείς και μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτες τους.

Λεμόνι
Ηρακλειδών 22, Θησείο

Χάρτινο Καράβι
Πίνδου 39,Νέα Φιλαδέλφεια

Τρυποκάρυδος
Αγίου Γερασίμου 28, Ζωγράφου

Booktalks
Π. Φάληρο, Αρτέμιδος 47

Τα μικρά βιβλιοπωλεία πέρα από στέκι για τους βιβλιοφάγους κάθε περιοχής ομορφαίνουν και τις γειτονιές της πόλης μας. Οι βιβλιοπώλες εξυπηρετούν με χαμόγελο προτείνοντας το κατάλληλο βιβλίο γι' αυτούς και για τους αγαπημένους τους.

Ο Γάτος Μαουρίτσιο
Ευφρονίου 10-12,Παγκράτι

«Ο χώρος μας είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους που θα χαλαρώσουν είτε ξεφυλλίζοντας, είτε διαβάζοντας. Έτσι, το μικρό βιβλιοπωλείο γίνεται ένας αγαπημένος προορισμός, μια αναφορά της γειτονιάς. Γίνεται το δικό σου βιβλιοπωλείο, ο χώρος που όλοι σε γνωρίζουν με το μικρό σου όνομα, ξέρουν τα βιβλία που διάβασες και αγαπάς και σε εμπιστεύονται για τα επόμενα που θα διαβάσουν», λέει η Γόνη Λούκα από το βιβλιοπωλείο Γάτος Μαουρίτσιο και συμπληρώνει «Ακούμε πολύ συχνά πως η παρουσία μας έχει ομορφύνει τη γειτονιά. Ίσως, το καθημερινό “χτίσιμο” ενός “λιλιπούτειου βιβλιοπωλείου” με το μεράκι και την προσωπική μας ματιά για κάποιο λόγο συγκινούν, γι’ αυτό και η γειτονιά μας έχει αγκαλιάσει με αγάπη».

Ο Μωβ Σκίουρος
Πλατεία Καρύτση 4, Αθήνα

Biblioteque
Θεμιστοκλέους 76,Εξάρχεια

Little Book
Χαϊμαντά 35, Χαλάνδρι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ