Βιβλιο

Βικτόρια Χίσλοπ: Σπουδαία τιμή η ελληνική ιθαγένεια

Η ευχαριστήρια επιστολή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βικτόρια Χίσλοπ
Βικτόρια Χίσλοπ © Bill Waters

Η διάσημη συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα - Για «σπουδαία τιμή» κάνει λόγο στην ευχαριστήρια επιστολή της.

Η Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία έγινε γνωστή για την ιστορική νουβέλα της «Το Νησί», πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα.

Η Χίσλοπ, η οποία είχε διατυπώσει στο παρελθόν την επιθυμία της να λάβει την ελληνική υπηκοότητα, έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Η ευχαριστήρια επιστολή της

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι’ αυτή τη χώρα.

Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν - επίσημα - ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα.

Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ