- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με ήρωες όλο το κατεστημένο της εποχής, από πολιτικούς ηγέτες (Στάλιν, Μουσολίνι), ηθοποιούς του Χόλιγουντ (Κάρι Γκραντ, Γκρέτα Γκάρμπο) και ήρωες κινουμένων σχεδίων, τα «Βρόμικα κόμικς» δίνουν τη δυνατότητα στα πρόσωπα-σύμβολα της Αμερικής να δείξουν μια άλλη πτυχή τους: Ο Ντόναλντ πιάνει στα πράσα τη Μίνι και τον Μίκι, η Γκρέτα Γκάρμπο στο Χόλιγουντ καταφέρνει να ξεχάσει τον Σουηδό εραστή της ενώ κάποια στάρλετ περνάει από μια ιδιότυπη ακρόαση για να πάρει ρόλο σε ταινία, ο Χοντρός και ο Λιγνός συνεργάζονται και τα καταφέρνουν, ο Ταρζάν γδύνεται επιτέλους, ο Ποπάι και η Όλιβ σε πιο ιδιαίτερες στιγμές.
Τα «Dirty Comics» ή πιο απλά «Fuck Books» ήταν το είδος που γνώρισε στην Αμερική μεγάλη επιτυχία από τη δεκαετία του ’30 έως τη δεκαετία του ’50. Πρόκειται για μικρές οκτασέλιδες μαυρόασπρες ερωτικές ιστορίες συραμμένες με καρφίτσα και τυπωμένες σε κακής ποιότητας χαρτί. Σε μια οικονομία που την είχε συνθλίψει η ύφεση αυτά τα φυλλάδια διακινούνταν λαθραία πλην όμως μαζικά, ήταν πανταχού παρόντα σαν τη Βίβλο, άλλωστε συχνά τα διακινούσαν σε πόλεις και σε φάρμες οι πλασιέδες βιβλίων παράλληλα με τις Βίβλους. Τα υψηλά ποσοστά κέρδους δεν άφησαν ούτε τη μαφία αδιάφορη, και αυτή συνέβαλε στη διακίνησή τους στέλνοντάς τα με μπράβους στα βιβλιοπωλεία όπου πουλιούνταν στους πιο ιδιαίτερους πελάτες.
Τα κείμενα και η εκτύπωση των «Βρόμικων κόμικς» δεν αποτελούσαν προτεραιότητα για τους συγγραφείς του. Οι εκδόσεις Άγρα μάζεψαν τριάντα τέσσερα από αυτά τα φυλλάδια ανώνυμων συγγραφέων και δημιούργησαν ένα βιβλίο υψηλής αισθητικής αποτίνοντας φόρο τιμής στον ασεβή και διασκεδαστικό ερωτισμό.













ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμά το πολύπλευρο έργο του εθνικού μας ποιητή με μια πλούσια έκδοση - Με ανέκδοτα έργα και νέες μελέτες
«Το Σύμπαν δεν σου δίνει σκοπό. Σου δίνει την ελευθερία να τον δημιουργήσεις», λέει ο κορυφαίος θεωρητικός φυσικός
Προτάσεις ελληνικής πεζογραφίας από την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή
Η μοναδική αρχιτεκτονική του και η νέα πολιτιστική εμπειρία προσελκύει βιβλιόφιλους από όλο τον κόσμο
Ένα ανέκδοτο ποίημα του Γιώργου Βέλτσου για την ATHENS VOICE
Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή
Η συγγραφέας μιλά για το νέο της ψυχολογικό θρίλερ, τη δημιουργική εμμονή, τη μοναξιά, την επινόηση και το σκοτεινό βλέμμα που μπορεί να αλλάξει τα πάντα
Πώς η χρήση ΤΝ από μαθητές και δασκάλους μπορεί και πρέπει να αλλάξει τη λειτουργία του σχολείου
«Ένα μόνο δωμάτιο με ένα μόνο βιβλίο». Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το όραμα του Yoshuyuki Morioka
Μια συζήτηση με τον συγγραφέα για τα βιβλία του, τις επιρροές του και τη σχέση της λογοτεχνίας με τη ζωή
Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.
Η Μαίρη Σιάνη-Ντέιβις στο βιβλίο «Έντιμος εμπορία» γράφει για μια γενιά που γεννήθηκε πριν από τον πόλεμο αλλά τον πρόλαβε, όπως και τον Εμφύλιο, στην πιο τρυφερή της ηλικία
Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.
Όταν η αναζήτηση του τέλειου σώματος μετατρέπεται σε μια εφιαλτική, γεμάτη σασπένς ανατομία της ανθρώπινης απόγνωσης
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός
Ένα δοκίμιο πάνω σε κάθε είδους coming out με το οποίο μπορεί να συναντηθεί ένα πλάσμα στη ζωή του
Οι ποιητικές συλλογές «Ζητείται φωνή» και «Ιστορίες δαγκωμένων μήλων» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Ένα βιβλίο για το καινούργιο τοπόσημο «Ζαΐρα» αλλά και για την κληρονομιά ως ευθύνη.
Το χρηματικό ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανισότητας σε όλο τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.