Βιβλιο

Ποια βιβλία θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος;

Έτοιμοι για μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία μόλις ανοίξουν; Μάθαμε τι ετοιμάζουν οι εκδοτικοί.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις που ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Παπαδόπουλος για τον Μάιο του 2020 μετά την καραντίνα.

«Το μεσαίο κενό», Συγγραφέας: Φοίβος Καρζής
«Το μεσαίο κενό», Φοίβος Καρζής
Μέσα από εξαιρετική χρήση αριθμών και στατιστικών και με συνολική εποπτεία του φαινομένου σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Φοίβος Καρζής ιχνηλατεί, αναλύει και εξηγεί τα ρήγματα, τις προσδοκίες, τις συνεχείς μετακινήσεις και τις προοπτικές της πιο δυναμικής κι ευρύχωρης ομάδας του παγκόσμιου πληθυσμού: της «μεσαίας τάξης».


«Συμπληρώνω τη μνήμη του κόσμου», Συγγραφέας: Αννίτα Παναρέτου
«Συμπληρώνω τη μνήμη του κόσμου», Αννίτα Παναρέτου
Μια ανεξερεύνητη πτυχή της ελληνικής Ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου –ο εγκλεισμός χιλιάδων μη-Εβραίων Ελλήνων σε φασιστικά και ναζιστικά στρατόπεδα– παρουσιάζεται συστηματικά για πρώτη φορά σε βιβλίο. Συλληφθέντες για αντιστασιακή δράση, για κομμουνιστικά φρονήματα ή απλώς για να τροφοδοτήσουν το Tρίτο Ράιχ με εργατικά χέρια, όσοι επιβίωσαν και επέστρεψαν, κατέγραψαν λεπτομερώς τη δοκιμασία τους.
Η Αννίτα Παναρέτου συνθέτει μία συγκλονιστική αφήγηση μέσα από τις μαρτυρίες τους και τα ιστορικά αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών.


«Το μόλεμα», Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς
«Το μόλεμα», Φίλιππος Μανδηλαράς
Τι είναι το μόλεμα; Τι κάνουν τα πουλερικά της φάρμας «Ο Μακάριος» όταν μαθαίνουν για αυτό και πώς το αντιμετωπίζουν τεικά; 
Μια ιστορία για την υπευθυνότητα που χρειάζεται να δείχνουμε απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους όταν παρουσιάζεται μια δυσκολία.


«Η Χαρά χορεύει», Συγγραφέας: Luciano Lozano
«Η Χαρά χορεύει», Luciano Lozano
Στη Χαρά δεν αρέσουν καθόλου τα μαθηματικά. Και στο σχολείο, γενικά, δεν τα πάει μια χαρά. μέχρι που ανακαλύπτει τον χορό.


«Γκαγκαρού», Συγγραφέας: Λήδα Βαρβαρούση
«Γκαγκαρού», Λήδα Βαρβαρούση

Ο Γκαγκαρού ο γάιδαρος και ο Απόλλο το σαλιγκάρι κάθε απόγευμα κάνουν μπάνιο στην μπανιέρα και ονειρεύονται να πάνε στο φεγγάρι! Σκέπτονται πώς θα τα καταφέρουν να πάνε εκεί πέρα;
Μια ιστορία για τα όνειρα και την αξία της προσπάθειας από τη δημιουργό της Λούνα, Λήδα Βαρβαρούση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ