- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα»: Το βιβλίο της ATHENS VOICE με συνεντεύξεις του Μάκη Προβατά κυκλοφορεί από την ATHENS VOICE Books σε λίγες μέρες
Νάνος Βαλαωρίτης, Σωτήρης Γκορίτσας, Νίκος Δήμου, Μαρία Ευθυμίου, Ζυράννα Ζατέλη, Άλκη Ζέη, Πέγκυ Ζουμπουλάκη, Γιώργος Καμίνης, Μανόλης Κορρές, Μιχάλης Μυτακίδης (Active Member), Λίνα Νικολακοπούλου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Λάκης Παπαστάθης, Τίτος Πατρίκιος, Γιάννης Πετρίδης, Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Διονύσης Σιμόπουλος, Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούμας, Κώστας Τσόκλης, Σταμάτης Φασουλής.
Όταν πέρυσι η ATHENS VOICE γιόρταζε τα δέκατα πέμπτα γενέθλιά της είχαμε ζητήσει από κάποιους σημαντικούς Έλληνες να μιλήσουν για τη ζωή τους και τη σχέση τους με την Αθήνα, την πόλη που αγαπάει και περιγράφει η ίδια η ATHENS VOICE όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν τα γενέθλια μιας εφημερίδας που από το 2003 υμνούσε την Αθήνα και αναζητούσαμε κείμενα με πρωταγωνίστρια την ίδια την πόλη και τις γειτονιές της, που θα ζωντάνευαν μέσα από τις αναμνήσεις αυτών των υπέροχων Ελλήνων.
Ο Μάκης Προβατάς έκανε μαζί τους τις μεγάλες συνεντεύξεις. Η ιδέα ήταν να γίνουν αργότερα βιβλίο. Όλοι είπαν ναι με μεγάλη χαρά. Δεκαπέντε μπορούσαν άμεσα και ήταν ακριβώς όσα και τα χρόνια ζωής της ATHENS VOICE! Με τους υπόλοιπους έξι κανονίσαμε να μας μιλήσουν σε δεύτερο χρόνο, για το βιβλίο. Όταν όλες αυτές οι ιστορίες ενώθηκαν, το αποτέλεσμα ξάφνιασε ακόμα και μας. Μέσα από τις συγκλονιστικές διηγήσεις αυτών των 21 λαμπερών ανθρώπων, ζωντανεύει η ίδια η ιστορία. Η ιστορία της Αθήνας, η ιστορία της εποχής μας, οι συναρπαστικές ιστορίες των πρωταγωνιστών της.
Έτσι σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει από την ATHENS VOICE Books το βιβλίο με τίτλο «21 υπέροχοι Έλληνες μιλούν για την Αθήνα» που υπογράφει ο δημοσιογράφος και παραγωγός του Athens Voice Radio 102,5 Μάκης Προβατάς.
Και σε λίγες μέρες θα είσαστε όλοι καλεσμένοι σε μια μεγάλη παρουσίαση για να ακούσετε κι από κοντά τις μαγευτικές αυτές διηγήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Καζαντζίδη και τον Άκη Πάνου μέχρι τον Νικ Κέιβ και τους Μπιτλς, ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές, αναμνήσεις και μικρές ιστορίες της ζωής
Πώς ένας Κορεάτης οικονομολόγος μάς μαθαίνει να διαβάζουμε τον κόσμο μέσα από το φαγητό
Μια συζήτηση για τον έρωτα και την απώλεια με αφορμή το βιβλίο «Βαρύτητες» που μόλις κυκλοφόρησε
Η Ισπανίδα συγγραφέας και εικονογράφος μιλά στην Athens Voice με αφορμή την ελληνική έκδοση του παιδικού βιβλίου «Το Μεγάλο Τιγράκι» (εκδόσεις Key Books)
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
Μια μυθοπλαστική βιογραφία της αινιγματικής φωτογράφου δρόμου από την Ιταλίδα Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Η ιστορική έρευνα του Tim Tzouliadis για το πώς έζησαν και πέθαναν οι Αμερικανοί μετανάστες στη σοβιετική Ρωσία στη δεκαετία του 1930
Ο Αργύρης Παυλιώτης έλυσε το «Επικηρυγμένο Πρόβλημα» 20 χρόνια πριν την OpenAI
Ο πολυαγαπημένος Βρετανός συγγραφέας μάς μίλησε για το τελευταίο του μυθιστόρημα
Από τις παράξενες ηρωίδες μέχρι το φύλο των συγγραφέων, μια συζήτηση για τις ταμπέλες που συνοδεύουν τα βιβλία
Συγγραφέας χωρίς λογοτεχνικά όρια - Ήταν ανάμεσα στα φαβορί
Η Ελίζα Χριστοπούλου συγκεντρώνει σε ένα μικρό βιβλίο ιστορίες για έρωτες, φιλίες, λάθος αποφάσεις, γάτες και εκείνες τις απρόοπτες στιγμές που, χωρίς να το καταλάβουμε, γίνονται οι πιο σημαντικές.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, η ιστορία της Ευαγγελίας Κακούρου μάς θυμίζει πως το να βλέπουμε καλύτερα δεν αφορά μόνο την όρασή μας αλλά και τον τρόπο που κοιτάζουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα με αφορμή τη νουβέλα του «Κόκκινο Φαράγγι»
Η γερμανίδα συγγραφέας γράφει για τη λατρεία των υψηλών επιδόσεων, την κουλτούρα της αμείλικτης αυτοπειθαρχίας και του αέναου ανταγωνισμού, στο μεγάλο χρηματιστήριο της εικόνας.
Ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας συνυπογράφει το μυθιστόρημα «The Protector»
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Από τις 11 ως τις 15 Νοεμβρίου 2026 στο Σκαγοπούλειο Ίδρυμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.