Βιβλιο

Στον Γιώργο Κ. Παναγιωτάκη το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου

Ακόμα ένας συνεργάτης της ATHENS VOICE βραβεύεται με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71031087_2250964408359854_3588338909727162368_n_1.jpg

Δύο συνεργάτες της ATHENS VOICE, η Σ.Τριανταφύλλου και ο Γ. Παναγιωτάκης, ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των φετινών Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας.

Διπλή χαρά και τιμή για την ATHENS VOICE, με δύο συνεργάτες της να βρίσκονται στη λίστα των μεγάλων νικητών για τα φετινά Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Γραμμάτων του υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2018 για τις εκδόσεις του 2017 απονέμεται κατά πλειοψηφία στη Σώτη Τριανταφύλλου για το έργο της «Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο», εκδόσεις Πατάκη.

Επίσης, το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Γιώργο Κ. Παναγιωτάκη για το έργο με τίτλο «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων, βιβλίο 2. Όταν ήρθαν για εμένα», εκδόσεις Πατάκη. Προερχόμενος από το χώρο της δημοσιογραφίας, ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης, αρθρογραφεί και στην ATHENS VOICE.

«Μελίνα, τι λόγια είναι αυτά; Δε θα σώσουµε εµείς τον κόσµο!»
«Κάνεις λάθος, µαµά. Εµείς θα τον σώσουµε. Και εµείς!»
«Ε λοιπόν ένας καινούριος δήµιος είναι εκεί έξω. Εκµεταλλεύεται τις νέες τεχνολογίες. Σπέρνει ψέµατα και συκοφαντίες. Καλλιεργεί συνειδητά το µίσος, ώστε να θερίσει µε την ησυχία του ζωές. Ήδη οι πρόσφυγες έχουν µπει στο στόχαστρό του. Αλλά δε θα µείνει εκεί. Είναι αχόρταγος. Και έχει µυριάδες πιστούς. Κι εµείς, παιδιά µου, είµαστε τα ιδανικά θύµατα. Είµαστε τα αλλόκοτα πλάσµατα, που απειλούν –έτσι θα πουν– τις αξίες και τη συνοχή της κοινωνίας». Ο Μάρκο ένιωθε το πτερύγιό του να σαλεύει και να πονάει ελαφρά. Το γνώριζε αυτό το συναίσθηµα. Ήταν ο φόβος.

Όπως διαβάζουμε από το παραπάνω μικρό απόσπασμα, ο μαγικός ρεαλισμός και η φαντασία είναι τα κύρια συστατικά των βιβλίων του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη, συστατικά που τον κατατάσσουν δικαίως ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των φετινών βραβείων.

Ένας από τους συγγραφείς της νέας γενιάς που ξέρει να «ακουμπάει» τις εφηβικές καρδιές και ανησυχίες.

Η σειρά με τίτλο «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων» βρίσκεται ήδη στο τρίτο της βιβλίο («Η Δοκιμασία», Εκδόσεις Πατάκη).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ