- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χάρης Κανάκης γράφει για «Το σπίτι της οδού Υακίνθου»
Το δεύτερο βιβλίο του Χάρη Κανάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Αndy's”
Το καινούργιο βιβλίο του Χάρη Κανάκη «Το σπίτι της οδού Υακίνθου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αndy's.
«Παράξενες διηγήσεις» είναι ο παράλληλος τίτλος αυτής της συλλογής διηγημάτων, με τις έντονες μεταφυσικές πινελιές να δίνουν το στίγμα των ιστοριών. «[…]Λένε ότι αν θες να κάνεις ένα δωμάτιο έντονα πολύχρωμο, δεν πρέπει να βάψεις τους τοίχους με έντονα χρώματα. Πρέπει να το βάψεις λευκό και να προσθέσεις πολύχρωμα επιμέρους στοιχεία, όπως έπιπλα, κάδρα, υφάσματα. Έτσι ακριβώς και οι «Παράξενες διηγήσεις» του Κανάκη στήνονται σε ένα άκρατα ρεαλιστικό σκηνικό και «μπολιάζονται» αριστοτεχνικά με έντονες μεταφυσικές πινελιές που δίνουν το στίγμα των ιστοριών. Η απόκλιση από την πραγματικότητα δεν εμφανίζεται ως κάτι που γίνεται ή θα μπορούσε να γίνει, αλλά σαν φευγαλέα διάθεση, σαν παιχνίδισμα του μυαλού, σαν ανάμνηση που δεν ξέρεις αν την έζησες ή αν την ονειρεύτηκες. […]» σημειώνει ο εκδότης.
Βιογραφικό
Ο Χάρης Κανάκης γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1968 και έχει Μικρασιάτικη καταγωγή. Σπούδασε Πιάνο και Σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών. Έχει συνθέσει μεγάλο αριθμό έργων για ορχήστρα, χορωδία, μουσική δωματίου και πιάνο, τα οποία παίζονται από καταξιωμένους σολίστες σε Ελλάδα και εξωτερικό, και είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών-ΕΕΜ.
Έχει γράψει επίσης μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, ενώ από το 2002 ασχολείται με τη jazz-free style μεταγραφή γνωστών Ελληνικών και ξένων θεμάτων στο πιάνο, τα οποία παρουσιάζει κατά καιρούς σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους.
Το 1997 η κρατική τηλεόραση (ΕΤ-1) και το 2003 ο τηλεοπτικός σταθμός 902 έκαναν αφιέρωμα-παρουσίαση στη δουλειά του, ενώ το περιοδικό «Jazz και Τζαζ» του έκανε ειδικό αφιέρωμα, στο τεύχος Μαρτίου 2008 για τη συνολική συνθετική του δραστηριότητα. Το 2017 ξεκίνησε συνεργασία προβολής έργων του από την πολυβραβευμένη διεθνή δισκογραφική εταιρία PHASMA MUSIC.
Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία, έχοντας γράψει μεγάλο αριθμό διηγημάτων και ποιημάτων, ορισμένα εκ των οποίων βραβευμένα σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Εργάστηκε ως καθηγητής Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών της Μουσικής από το 1988 έως το 2018. Έργα του υπάρχουν στο διαδίκτυο στις διευθύνσεις: Sirah68.blogspot.gr & youtub. Επικοινωνία: E-mail kanakisharis@gmail.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια προσωπική μαρτυρία για την ιστορία, το πολιτικό σύστημα και τις προκλήσεις του Λιβάνου από τον πρώην Πρέσβη της Ε.Ε.
55 αριστουργηµατικά σονέτα που ο Ρίλκε απηύθυνε στον µυθικό γενάρχη της ποίησης, τον Ορφέα.
Το μυθιστόρημα «Οι φόνοι του Μαρμπλ Χολ» του Anthony Horowitz (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου
Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή το «Φονικό στους Κορφούς», την αστυνομική νουβέλα σε 69 σκαλοπάτια
Μια συνέντευξη με τον Ιταλό συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Τασμανία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Η Γερμαναρμένισσα συγγραφέας, στο λογοτεχνικό ντεμπούτο της δίνει φωνή σε μια ολόκληρη γενιά από παιδιά και εγγόνια μεταναστών εργατών.
Ένα βιβλίο που προσφέρει μια ριζοσπαστική αλλά και πρακτική επανεκτίμηση της σχέσης των γυναικών με το χρήμα
Ο Διευθύνων σύμβουλος της Lamda Developmet και συγγραφέας μιλάει με αφορμή το βιβλίο «Γιατί αυτοί πέτυχαν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Ο βραβευμένος Σουηδός μεταφραστής γράφει στην Athens Voice για το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Μπέργκεν της Νορβηγίας αλλά και για τη λογοτεχνία εν καιρώ πολέμου στην πολύπαθη Ουκρανία
Η εκπληκτική ιστορία τού πιο παραγωγικού κλέφτη βιβλίων στην ιστορία
Η «τέλεια» απόδοση ενός κειμένου σε μια άλλη γλώσσα υπάρχει και είναι εφικτή
Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1963
Ένα βιβλίο για τη μνήμη, τον χρόνο, την αγάπη και τη σημασία να φεύγεις την κατάλληλη στιγμή
Τα βιβλία «Όσα ξέρουμε μα δεν τα λέμε», «Το αντίδωρον» και «Το όμορφό μας αύριο» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Από «πατέρας» της σημειολογίας, συγγραφέας best seller
Ένα βιβλίο που αν ήταν ταινία θα είχε τη μορφή δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ
Ένα άγνωστο χρονικό για την Ελλάδα του 1850, γραμμένο από την πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής
Μια συζήτηση με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου για το Απόλυτο Κακό, τα ανείπωτα τραύματα του Εμφυλίου και τη λογοτεχνία ως τρόπο να κοιτάξουμε κατάματα όσα δεν αντέχουμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.