Βιβλιο

Δύο βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας από τη Σουηδική Ακαδημία

Θα ανακοινώσει τα Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2018 και το 2019, σύμφωνα με νέα απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nobel
Βραβεία Νόμπελ/ ©EPA/ Claudio Bresciani/POOL/ ΑΡΧΕΙΟ

Η Σουηδική Ακαδημία πρόκειται να απονείμει το Βραβείο Νόμπελ για τη Λογοτεχνία το 2018 ανακοινώνοντας μαζί και το βραβείο για το 2019, σύμφωνα με το περιοδικό Swedish Daily Dagens Nyheter.

Ο Anders Olsson, επικεφαλής της Σπυηδικής Ακαδημίας, βγαίνοντας από την σημερινή συνάντηση με το Ίδρυμα Νόμπελ, επιβεβαίωσε στο DN ότι θα υπάρξουν δύο βραβεία Νόμπελ, για το 2018 και το 2019, που θα ανακοινωθούν μαζί, ωστόσο, επεσήμανε ότι για την αποφαση αυτή προηγήθηκε μία μακρά συζήτηση.

Όπως είπε μάλιστα «Δεν θέλω να μπω τώρα σε λεπτομέρειες. Το κυριότερο είναι ότι καταλήξαμε σε συμφωνία».

Το Ίδρυμα Νoμπελ πέρυσι εμπόδισε τη Σουηδική Ακαδημία να απονείμει το βραβείο μετά από μια σειρά σεξουαλικών παραπτωμάτων κατά του συζύγου ενός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που προκάλεσε μια βαθιά ρήξη.

Σύμφωνα με τον Anders Olsson, το Ίδρυμα Νόμπελ θα αποστείλει σχετικό δελτίο την Τρίτη στις 2:00 μ.μ. (τοπική ώρα) με περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου, η Σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε πέρυσι ότι ακυρώθηκε το λογοτεχνικό βραβείο του 2018. Είπαν μάλιστα ότι η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο μιας «αριθμητικά αδύναμης και μειωμένης εμπιστοσύνης στην Ακαδημία από το εξωτερικό.

Αντ 'αυτού, δύο νικητές θα παρουσιαστούν παράλληλα το επόμενο έτος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY