Βιβλιο

H Lana Del Rey κυκλοφορεί τα ποίηματά της για ένα δολάριο

Θα εκδώσει τα ποιήματα της για να εκτιμήσει ο κόσμος το πόσο υπερβολικά μέτρια είναι

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lana Del Rey
© Noam Galai/Getty Images for New York Magazine/Ideal Image

Το 2017, μετά το τραγούδι «Lust for Life», η Lana Del Rey άρχισε να ψάχνει έναν νέο μη μουσικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης, δοκιμάζοντας αρχικά την ζωγραφική και μετέπειτα την αυτόματη γραφή. Η δεύτερη είχε ως αποτέλεσμα την συγγραφή μίας σειράς ποιημάτων και μικρών ιστοριών, τα οποία η τραγουδίστρια αποφάσισε να εκδώσει μόνη της, ώστε «ο κόσμος να εκτιμήσει το πόσο υπερβολικά μέτρια είναι».

Ο τίτλος του βιβλίου είχε αποφασίσει από την πρώτη σχεδόν στιγμή ότι θα είναι «Violet Bent Backwards Over the Grass» (Η βιολέτα έγειρε πάνω στο γρασίδι), ένας στίχος από το αγαπημένο της ποίημα, από όσα έχει γράψει. Πλέον, μάλιστα, είναι έτοιμο, όπως η ίδια ανακοίνωσε την τελευταία βδομάδα του 2018, μετά από 13 μήνες συγγραφής.

Από τότε έχει μοιραστεί και κάποιες σελίδες του βιβλίου της στο Instagram, με ένα μακροσκελές ποίημα με τον τίτλο «Happy» (Χαρούμενος), αλλά και με άλλα μικρότερα με στίχους, όπως «Jasmine in the air / the burden of fame is real / never felt so clear» (Γιασεμί στον αέρα / το βαρίδι της φήμης είναι αληθινό / ποτέ δεν το ένιωσα τόσο καθαρά) και «You in the soft light / the 405 from Venice / a river of red» (Εσύ στο απαλό φως / το 405 από την Βενετία / ένα ποτάμι από κόκκινο).

Τώρα η Del Rey ανακοίνωσε ότι το βιβλίο είναι ένα βήμα πριν την τελική του έκδοση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην διαδικασία της βιβλιοδεσίας. Στο Instagram της, μάλιστα, κάλεσε όποιο βιβλιοπωλείο ενδιαφέρεται να το πουλήσει να την ενημερώσει, ώστε η ίδια προσωπικά να οδηγήσει μέχρι εκεί και να τους δώσει μία – δύο κούτες με το βιβλίο της.Σε περίπτωση που θέλετε το βιβλίο, αλλά φοβάστε ότι θα είναι ακριβό, τότε θα σας καθησυχάσω. Η ίδια η τραγουδίστρια, απαντώντας σε έναν φαν της, είπε ότι θα κοστίζει μόλις 1 δολάριο, διότι θεωρεί τις σκέψεις της ανεκτίμητες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ