Βιβλιο

Το βιβλίο-σίκουελ του The Handmaid’s Tale μόλις ανακοινώθηκε: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Είναι γεγονός!

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
handmaids.jpg

Η σπουδαία συγγραφέας Margaret Atwood μόλις ανακοίνωσε πως σκοπεύει να εκδώσει την συνέχεια του δημοφιλούς φεμινιστικού μυθιστορήματός της The Handmaid’s Tale με τίτλο The Testaments τον Σεπτέμβριο του 2019.

handmaids2.jpg

«Αγαπητοί αναγνώστες» γράφει στο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε στο κοινό της. «Όλα όσα με έχετε ρωτήσει για το καθεστώς Gilead και το πώς λειτουργεί αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση για αυτό το βιβλίο. Οι ερωτήσεις σας και ο κόσμος στον οποίο ζούμε με βοήθησαν να γράψω την συνέχεια του The Handmaid’s Tale».

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι πως η ιστορία του The Testaments θα ξεκινάει 15 χρόνια μετά την τελευταία στιγμή της πρωταγωνίστριας Offred από το The Handmaid’s Tale και οι ηρωίδες θα είναι τρεις διαφορετικές γυναίκες. Δεν θα έχει επίσης καμία σχέση με την τηλεοπτική σειρά, το σενάριο της οποίας έχει ήδη ξεπεράσει την ιστορία του αρχικού μυθιστορήματος και συνεχίζει το ταξίδι της Offred με τελείως πρωτότυπο τρόπο.

handmaids3.jpg

«Σαν κοινωνία, δεν έχουμε ποτέ χρειαστεί την Margaret Atwood όσο την χρειαζόμαστε σήμερα» δήλωσε η Becky Hardie, η publishing director της εταιρίας Chatto and Windus. «Το τελευταίο κεφάλαιο του The Handmaid’s Tale εξακολουθεί να είναι από τα πιο ιδιοφυή και αμφιλεγόμενα στην ιστορία της λογοτεχνίας. Ανυπομονώ να διαβάσω τι συμβαίνει στο Gilead- και τα κοινά στοιχεία που θα παρατηρήσουμε με τον δικό μας κόσμο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ