Βιβλιο

Μίζερη Πόλη 2

Ο μοναχικός ντετέκτιβ Μαξ Μάρεϊ επιστρέφει

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 442
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44137-99269.jpg

Η «Μίζερη Πόλη» είναι πιο κοντά στον Ντέιβιντ Λιντς παρά στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Και κρύβει μεγάλα μυστικά. Κυκλοφορεί από την Jemma Press.

Ο πρώτος τόμος κυκλοφόρησε πέρυσι τον Μάιο. Αποκαλύπτοντας στο ελληνικό κόμικ κοινό μια σπουδαία δουλειά. Μια άλλη ματιά στο απαιτητικό –κι ευάλωτο σε αμέτρητες συγκρίσεις με τη διεθνή παραγωγή– είδος του νουάρ. Πρωταγωνιστές του, ο μοναχικός, μονόχνωτος ντετέκτιβ Μαξ Μάρεϊ και η δυστοπική πόλη – «μπορεί ο καθένας να δει την πόλη στην οποία ζει» έλεγε στην ATHENS VOICE ένα χρόνο πριν ο Γκογκτζιλάς. Η διαφορά, ίσως, έγκειται στο σουρεαλιστικό ύφος που δίνει το στοιχείο του τρόμου. Η «Μίζερη Πόλη» είναι πιο κοντά στον Ντέιβιντ Λιντς παρά στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Και κρύβει μεγάλα μυστικά, όπως μπορούμε να δούμε στο δεύτερο τόμο της, που μόλις κυκλοφόρησε πάλι από την Jemma Press.

Περιλαμβάνει δύο ιστορίες και μέσα από τις υποθέσεις που αναλαμβάνει ο Μαξ το περίτεχνο σενάριο του Ζαχόπουλου σκιαγραφεί και μια άλλη διάσταση της προσωπικότητάς του πέραν αυτής του ντετέκτιβ. «Μια διάσταση που θα μπλέξει μια και καλή τις σφαίρες του πραγματικού και του φανταστικού στις ιστορίες που έπονται» μας κλείνει το μάτι ο Γκογκτζιλάς αποκαλύπτοντας το μίνι spoiler (έχει ήδη σχεδιάσει μέχρι και την όγδοη, το έργο θα τελειώσει μόλις ολοκληρωθούν δεκαπέντε).

Η «Μίζερη Πόλη» διαγράφει επίσης και μία πολύ ικανοποιητική πορεία στο εξωτερικό. Ο φημισμένος βρετανικός εκδοτικός οίκος Markosia ήδη διαθέτει on line όλες τις ιστορίες, ενώ τον Αύγουστο θα εκδώσει τις πέντε πρώτες σε ένα λαχταριστό τόμο.

n


INFO: 
«Μίζερη Πόλη 2», σελ. 48, Εκδόσεις Jemma Press
Σχέδιο: Βασίλης Γκογκτζιλάς
Σενάριο: Κωνσταντίνος Ι. Ζαχόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ