Βιβλιο

Παρουσίαση από την Ένωση Αθέων: Το κατά Κοραή άγιο φως

Το απόγευμα στο Polis Art Café

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρουσίαση από την Ένωση Αθέων: Το κατά Κοραή άγιο φως
Παρουσίαση από την Ένωση Αθέων: Το κατά Κοραή άγιο φως

Η Ένωση Αθέων και η σειρά βιβλίων Lux Orbis των εκδόσεων iWrite προσκαλεί στην παρουσίαση της έκδοσης, για πρώτη φορά σε ξεχωριστό τόμο, του «Διαλόγου περί του εν Ιεροσολύμοις αγίου φωτός» του Αδαμάντιου Κοραή.

Σύμφωνα με την Ένωση Αθέων, «σε αυτή τη μελέτη ο δημοφιλέστερος Έλληνας Διαφωτιστής καταπιάνεται με τη θαυματοπλασία του «αγίου φωτός» της Ιερουσαλήμ. Συγγράφοντας το έργο του στα 1826, προσδιορίζει με θεολογικά κριτήρια την έννοια του θαύματος, τεκμηριώνει με αξιοθαύμαστο τρόπο το ομιχλώδες ιστορικό της εμφάνισης του “αγίου φωτός”, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις ποικίλες πολιτικές, οικονομικές, θρησκειολογικές και ανθρωπολογικές πτυχές του ζητήματος». 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Περικλής Βαλλιάνος, καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Παπαρίζος, καθηγητής Κοινωνιολογίας και Κοινωνιολογίας της Θρησκείας στο Πάνειο και Φώτης Φραγκόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Αθέων.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Φραντσέσκα Ντιοταλέβι: Το να γράψω για τη Βίβιαν Μάιερ υπήρξε άσκηση λεπτότητας, σεβασμού και θάρρους

Με αφορμή το βιβλίο «Με τη δική σου ματιά μονάχα», η συγγραφέας μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για την πρόκληση να μετατρέψει την κρυφή ζωή της Μάιερ σε μια δυνατή μυθοπλαστική αφήγηση

Σμαρώ Τζενανίδου,  «Η Βενετία αλλιώς»
15 συγγραφείς συνομιλούν με τον αγαπημένο τους πίνακα στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» είναι το αποτέλεσμα του δημιουργικού διαλόγου των συγγραφέων με ένα έργο της ομότιτλης έκθεσης της Σμαρώς Τζενανίδου

Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μην νικάει το καλό
Δημήτρης Τσεκούρας: Είναι αδιανόητο να μη νικάει το καλό

Ο συγγραφέας και μεταφραστής μιλά για το νέο του μεταφραστικό έργο, τη συλλογή του Γεωργιανού συγγραφέα Έρλομ Αχβλεντιάνι «Ο άντρας που έχασε τα λογικά του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY