Βιβλιο

«Η Αγαπημένη μου Ουρανία» αποκαλύπτεται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

Το βιβλίο της Νατάσσας Γεωργούλια κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377436-779123.jpg

Οι Εκδόσεις Ωκεανίδα και το βιβλιοπωλείο  - πολυχώρος Books Plus, Art & Coffee παρουσιάζουν το βιβλίο της Νατάσσας Γεωργούλια «Αγαπημένη μου Ουρανία», την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 19.30, στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου, Πανεπιστημίου 37.

Το βιβλίο παρουσιάζουν ο Γιώργος Πατιός, δρ. Φιλοσοφίας και διδάσκων δημιουργικής γραφής στο ΕΚΠΑ, και ο Γιάννης Σπανδωνής, συγγραφέας - δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Νεκτάριος Παπαλεξίου, ενώ την παρουσίαση θα «ντύσει» μελωδικά με το τραγούδι της η Ροδή Τομουρτζούγκιουλ, καθηγήτρια και μεταφράστρια τουρκικών και ο Γιάννης Δριμάλας στο κανονάκι.

Υπόθεση του βιβλίου
Έτος 1887. Η γυναικεία μετανάστευση από τις Κυκλάδες προς τα πλούσια αστικά κέντρα του Ελληνισμού είναι στο ζενίθ της. Η Ουρανία, στα 16 της, εγκαταλείπει το νησί της, την Τήνο, για να εργαστεί σε μια πλούσια ρωμαίικη οικογένεια της Πόλης. Με φόντο την Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα και τους μύθους γύρω από τα χαρέμια των σουλτάνων, η ηρωίδα μορφώνεται, ενηλικιώνεται, ερωτεύεται.

377436-779125_1.jpg
Ζει έναν θυελλώδη, αλλά αδιέξοδο έρωτα και, όταν μένει έγκυος, παίρνει τη γενναία απόφαση να επιστρέψει στον τόπο της για να στήσει τη ζωή της από την αρχή. Τα χρόνια περνούν και ο καρπός του έρωτά της, η μικρή Ζοζεφίνα, λαχταράει να μάθει την αλήθεια για τον πραγματικό πατέρα της. Η Ουρανία, όμως, φοβάται να αποκαλύψει το μυστικό της. Τελικά, ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας θα δείξει σε μάνα και κόρη ότι πολλές φορές η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις που δεν τολμάμε καν να φανταστούμε...

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ