Βιβλιο

Νίκος Καζαντζάκης: Θεατρικός, τηλεοπτικός, κινηματογραφικός

Ο Σ.ΕΚ.Β. τιμά τον συγγραφέα με μια εκδήλωση στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371732-767966.jpg

Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες λογοτέχνες και ο πιο πολυμεταφρασμένος. Ασχολήθηκε με τα περισσότερα λογοτεχνικά είδη. Είναι ένας πνευματικός άνθρωπος με οικουμενικό χαρακτήρα που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας του και με το έργο του επηρέασε τις τέχνες του θεάματος, καθώς έργα του έχουν μεταφερθεί στη θεατρική σκηνή αλλά και τη μεγάλη οθόνη.

Όπως λέει και ο ίδιος ο Καζαντζάκης, όλοι οι ήρωες των έργων του είναι ανέλπιδοι πολεμιστές. Πολεμάνε για την ψυχή τους, να μην την αφήσουν να γονατίσει, να μπορεί ο εφήμερος άνθρωπος να νικήσει το αθάνατο σκοτάδι. Είναι πολεμιστές άγιοι σε μια διαδικασία διαρκούς ανάβασης. Ελεύθεροι από το φόβο περνούν μέσα από την Κόλαση για να φτάσουν στον Παράδεισο και μετουσιώνουν το σκοτάδι σε φως, σωτηρία και ελευθερία.

Νίκος Καζαντζάκης

Αυτόν τον άνθρωπο και συγγραφέα θέλει να τιμήσει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου με την εκδήλωση «Νίκος Καζαντζάκης. Θεατρικός, τηλεοπτικός, κινηματογραφικός», στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, ενώ θα προβληθεί και η ταινία «Νίκος Καζαντζάκης. Ακροβάτης πάνω από το Χάος» του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης ο Θανάσης Αγάθος (Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας) και ο Πάνος Αγγελόπουλος (σκηνοθέτης της παράστασης του φιλοσοφικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, «Ασκητική») ενώ αποσπάσματα της παράστασης θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου, Tάσος Νούσιας και Μαρία Κίτσου. Η παράσταση θα παιχτεί στο Ηρώδειο την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 20.30. Στο χώρο εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου


Δείτε πληροφορίες για το φεστιβάλ στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ