Βιβλιο

Το Μεγάλο Ελληνικό Καλοκαίρι #34

Ένα διήγημα σε συνέχειες...

6971-132439.jpg
Ελένη Σταματούκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25234-58835.jpg

Συνέχεια από το προηγούμενο


Ο Μηνάς όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει αστροναύτης, τελικά κατέληξε να γίνει αρχιτέκτονας όπως ο πατέρας του. Δεν ήθελε να γυρίσει στη Χαλκίδα, αλλά η αδερφή του τον πρόλαβε και ελευθερώθηκε πρώτη.

Συμβιβάστηκε με μια μέτρια ζωή, με μια μέτρια δουλειά, με ένα δανεικό αυτοκίνητο, με ένα πτυχίο που στολίζει τον τοίχο, με αδιάφορους φίλους που υποκρίνονται τους ευτυχισμένους, με γονείς έφηβους και ανοργασμικές συντρόφους που μπορούσαν να κάνουν σεξ μόνο τις Δευτέρες και τις Τετάρτες.

Μεγαλώνοντας γεμίζεις ενοχές και απωθημένα, το θέμα όμως είναι ποιά θα υπερισχύσουν. Ο πατέρας του Μηνά επέστρεψε σπίτι. Τελικά η Ρωσίδα χορεύτρια του έφαγε όλα τα λεφτά. Τον παράτησε μόνο στο Σαν Μαρίνο να νοσταλγεί τα ξανθά της μαλλιά. Η μάνα του τον δέχτηκε πίσω. Από εδώ και πέρα δε χρειάζεται να ξαναπάει στην εκκλησία.

Ο Μηνάς δε ξέρει αν θέλει να γυρίσει στην Πανδώρα. Η μπλε τηλεφωνήτρια τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να συναντηθούν. Γι’ αυτό επιστρέφει από τις διακοπές για να δει τη Μαίρη. Ίσως η Μαίρη είναι η γυναίκα της ζωής του. Ακόμα και τα φθηνά πλαστικά ρομάντζα χωράνε μέσα σε ένα μεγάλο καλοκαίρι.

Συνεχίζεται...


Φωτο: Νότια Εύβοια

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ