Βιβλιο

Το Μεγάλο Ελληνικό Καλοκαίρι #31

Ένα διήγημα σε συνέχειες...

6971-132439.jpg
Ελένη Σταματούκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25180-58776.JPG

Συνέχεια από το προηγούμενο


Τη Μυρτώ τη γνώρισα ξημερώματα Κυριακής έξω από την πόρτα του σπιτιού μας. Είχε πιεί πέντε μοχίτο και μια τεκίλα και φώναζε ασύμφορα συριστικά σύμφωνα και παράφωνα ανοικτά φωνήεντα. Άρχισε να μιλά κανονικά μόνο όταν με είδε να την απειλώ με έναν πράσινο πλαστικό κουβά γεμάτο νερό.

Με ρώτησε που είναι ο Μηνάς και εγώ την κέρασα καφέ. Η Μυρτώ πιστεύει ακόμα στο μεγάλο έρωτα, κορίτσι αγαπάει αγόρι, αγόρι αγαπάει κορίτσι και τα λοιπά και τα λοιπά. «Εσύ Πανδώρα έχεις ερωτευθεί ποτέ;» με ρώτησε αυθόρμητα σχεδόν παιδικά και της έβαλα δεύτερο φλιτζάνι καφέ.

Η Μυρτώ έχει μια αγωνία για τη ζωή, το βλέπεις στις έντονες κινήσεις των χεριών της, στον τρόπο που τινάζει το κεφάλι προς τα πάνω και στα υγρά της κόκκινα μάτια που λυγίζουν όταν χαμογελά. Έχει πατήσει το γκάζι και τρέχει χωρίς να θέλει όμως να την πιάσουν, ερωτεύεται απλά για να ερωτευτεί, κλαίει για να κλάψει και υποδύεται δραματικούς μεγάλους ρόλους, αναρωτιέμαι αν έχει κουραστεί από τα πολλά μονόπρακτα που έχει παίξει.

Δεν ήθελα να τη ρωτήσω, φοβόμουν ότι θα την απογοήτευα. Η Μυρτώ σε λίγες μέρες σύμφωνα με ορθολογιστικές λογιστικές θα έχει ξεχάσει το Μηνά και θα έχει γνωρίσει κάποιον άλλον. Ίσως πάλι, αυτό το καλοκαίρι έπαιξε το μεγαλύτερο της ρόλο θα το θυμάται για πάντα, ποιος ξέρει, μπορεί να κάνω και λάθος λόγω μυωπίας.

Συνεχίζεται...


Φωτο: Βασίλης Σταμογιάννης, Αλυκές

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφηβεία, η μεγάλη έκρηξη: Ένα (χρήσιμο) βιβλίο για την εφηβεία
Εφηβεία, η μεγάλη έκρηξη: Ένα (χρήσιμο) βιβλίο για την εφηβεία

Όταν έχεις παιδιά στην εφηβεία, διαβάζεις άρθρα και βιβλία σχετικά με τον πόνο σου με την ελπίδα ότι θα σε βοηθήσουν… και όταν βρίσκεις κάτι πραγματικά βοηθητικό, το συστήνεις

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY