Βιβλιο

Ζακ Μεναχέμ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου να τον ακούω με θρησκευτική προσήλωση να μας εξιστορεί για τις διάφορες περιπέτειές του στη Νέα Υόρκη...»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 383
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20728-46025.jpg

nΖAK MENAXEM

«Ονομάζομαι Ερρίκος Αρώνες και είμαι –σχεδόν– εγγονός του Ζακ Μεναχέμ. Ο Ζακ ήταν αδερφός της γιαγιάς μου, Ρίτας Μεναχέμ-Αρώνες, μητέρας της μητέρας μου, Ρεγγίνας Αρώνες».

Έτσι ξεκινά ο πρόλογος της ενδιαφέρουσας βιογραφίας του Ζακ Μεναχέμ, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Φερενίκη.

«…Γνώρισα πολύ κόσμο ο οποίος ευλαβικά τηρούσε την παράδοση της Κυριακής και ξεκινούσε την ημέρα του με το ραδιόφωνο στη συχνότητα του Αθήνα 9,84 για να ακούσει τι μυστικά είχε φυλαγμένα η αστείρευτη δισκοθήκη του Ζακ Μεναχέμ. (…) Θυμάμαι τον εαυτό μου να τον ακούω με θρησκευτική προσήλωση να μας εξιστορεί για τις διάφορες περιπέτειές του στη Νέα Υόρκη πριν γίνει διάσημος μουσικός, τις γνωριμίες του με μουσικά είδωλα της εποχής, τα ταξίδια στη Λατινική Αμερική και τη γνωριμία του με τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούσαν εκεί. (…) Οι γιατροί μάς είχαν πει πως είχε μόνο μερικούς μήνες να ζήσει. Σκεφτόμουν τότε πως για μένα θα ήταν η μεγαλύτερη χαρά και τιμή να κάνω μια απόπειρα συγγραφής ενός βιβλίου για τη ζωή κάποιου που θεωρώ από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους στη ζωή μου και στη χειρότερη περίπτωση θα του δώσω ένα λόγο να σηκώνεται από το κρεβάτι κάθε πρωί. (…) Θεώρησα και θεωρώ χρέος μου, η ιστορία της ζωής του να καταγραφεί και να μείνει στην ιστορία όπως εκείνος θέλησε να την αφηγηθεί».

Το βιβλίο του Ερρίκου Αρώνες «Ζακ Μεναχέμ» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 19.00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (αίθουσα Grand Ballroom).


Tι νέα;

AKTO

Σεμινάρια που απευθύνονται σε designers, σε καλλιτέχνες, αλλά και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σε θέματα Θεωρίας της Τέχνης, Σχεδιασμού, Επικοινωνίας, Ειδικών Σχεδιαστικών Τεχνικών & Εφαρμογών εντάσσει, από αυτόν το μήνα, στο πρόγραμμά του ο ΑΚΤΟ. Πληροφορίες: Ευελπίδων 11 Α, Πεδίον Άρεως, 210 5230.130, akto@collegeakto.gr.

15/3, 20.00

Το βιβλίο «Ζήσε χωρίς τσιγάρο» παρουσιάζουν το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και οι εκδ. Τυπωθήτω - Γ. Δαρδάνης. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Ιλεάνα Τούντα», Αρματολών & Κλεφτών 48 (όπισθεν γηπέδου Παναθηναϊκού)

16/3, 21.30

7 ιστορίες γέλιου και φρίκης στην πρεμιέρα της παράστασης «Κόντρα στη Δημοκρατία», που ανεβαίνει σε σκην. Μ. Παλίλη. Παρών θα είναι ο συγγραφέας του έργου Εστέβα Σολέρ ο οποίος, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, θα συμμετάσχει στη συζήτηση που θα ακολουθήσει με τη λήξη της. Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, 210 5138.067

20/3, 18.00

Η μηνιαία ποιητική εκδήλωση «Με τα λόγια (γίνεται)», παραμονή της παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης, υποδέχεται την άνοιξη με τους Μ. Γιόση, Γ. Δάλλα, Κ. Ηλιοπούλου, Π. Ιωαννίδη, Γ. Μπούκοβα κ.ά. να διαβάζουν ποίηση γνωστών Ελληνίδων και Ελλήνων ποιητών. «104», Κέντρο Λόγου και Τέχνης των εκδ. Καστανιώτη, Θεμιστοκλέους 104

21/3, 19.00

Βραδιά αμερικανικής ποίησης, όπου θα διαβαστούν μεταφρασμένα στα ελληνικά έργα σύγχρονων Αμερικανών ποιητών και συγγραφέων – την ανάγνωση θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι οι μεταφραστές. Από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών. Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22), είσοδος ελεύθερη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ