Βιβλιο

Ηθοποιοί-συγγραφείς

Ηθοποιός σημαίνει φως. Πάνω από ένα βιβλίο.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 382
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Τζούμας
Κωνσταντίνος Τζούμας

Κωνσταντίνος Τζούμας

Η τριλογία του στις εκδόσεις Καστανιώτη συζητήθηκε και διαβάστηκε πολύ. «Ως εκ θαύματος» ένας «Complete unknown» οδηγείται σε «Πανωλεθρίαμβο» και οι τόσο προφορικές αφηγήσεις του σε χιλιάδες κομοδίνα. Η ραδιοφωνική του εκπομπή στις 10.00 κάθε πρωί στη συχνότητα του Εν Λευκώ 87.7 συνεχίζει να κρατά ομήρους τους εθισμένους φαν.


Γιώργος Κοτανίδης

n

Το πρόσφατο πολυσέλιδο βιβλίο «Όλοι μαζί, τώρα!» (Καστανιώτης) μεταφέρει μαρτυρίες από την ιστορία του Ελεύθερου Θεάτρου και των βασανισμένων αγώνων σε ένα προσωπικό αφήγημα με ένα επίκαιρο κάλεσμα. Ο Γιώργος Κοτανίδης συμμετέχει στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Περικλής» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, ενώ τέλη Απριλίου θα παρουσιαστεί και στο σεξπιρικό Globe του Λονδίνου.


Λένα Κιτσοπούλου

image

Με νιχιλιστική διάθεση, κοφτό ύφος και σύγχρονη ματιά, η ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας που συστήθηκε με τις «Νυχτερίδες» (Κέδρος), πριν τη θεατρική  «Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α» (Κέδρος) και τους σκληροτράχηλους «Μεγάλους δρόμους» (Μεταίχμιο), ανοίγει κλειδωμένες πόρτες απέραντης μοναξιάς. Τώρα σκηνοθετεί, διασκευάζει και παίζει στο έργο «Χαίρε, Νύμφη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τέχνης.


Δανάη Παπουτσή

n

Από τη θεατρική σκηνή στη δισκογραφία και πρόσφατα στην πεζογραφία με το πρώτο της βιβλίο «Σε αργή κίνηση» (Κέδρος) να μεταφέρει στο χαρτί τις μπλογκοσφαιρικές σκέψεις και τα χαμένα όνειρα της γενιάς των εικοσάρηδων. Μετά την παράσταση «Γάζα είναι… Μαθήματα επιβίωσης» η Δανάη Παπουτσή εμφανίζεται στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας στο έργο του Αλέξη Σταμάτη «Σκότωσε ό,τι αγαπάς». Κill your darlings δηλαδή, που είναι ένας από τους χρυσούς αλλά και πιο ανεφάρμοστους κανόνες της γραφής.


Έλενα Πέγκα

image

Φωτό: Nikos Kokkas

Μέσα από μια έντονη θεατρική δράση ως σκηνοθέτις, ηθοποιός και συγγραφέας, συγκέντρωσε πρόσφατα 36 μικρές ιστορίες στο καινούργιο της βιβλίο «Σφιχτές ζώνες και άλλα δέρματα» (Άγρα) με short cuts μιας ονειρικής πραγματικότητας. Η Έλενα Πέγκα σκηνοθετεί την performance «Το χέρι» του πειραματιστή συγγραφέα Τιμ Κράουτς –που είδαμε στο Βios με τον ίδιο στη σκηνή– στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με πρωταγωνίστρια τη Θεοδώρα Τζήμου.


Στέλιος Μάινας

image

Φωτό: Γιώργος Μαυρόπουλος

Μετά την πρώτη του συγγραφική απόπειρα με τη συλλογή διηγημάτων «Tα φαινόμενα απατούν» του 2010 στις εκδόσεις Καστανιώτη, ολοκληρώνει σύντομα το πρώτο του μυθιστόρημα, με προσωρινό τίτλο «Ένταση». Ο γνωστός ηθοποιός που συμμετείχε στο τηλεοπτικό φαινόμενο «Το νησί» εμφανίζεται στο Θέατρο Αθηνών μαζί με τη Δήμητρα Ματσούκα στο έργο του Φιλίπ Μπλασμπάν «Μια πορνογραφική σχέση», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ