Βιβλιο

Tι νέα;

ΑΡΟΔΟ Ένα άλμπουμ-ιστορία με περισσότερες από 200 φωτογραφίες

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 372
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18476-40401.jpg

nΑΡΟΔΟ

Επιμ. Γιάννης Μαμάης, εκδ. Gutenburg, σελ. 300

Ένα άλμπουμ-ιστορία με περισσότερες από 200 φωτογραφίες, που απεικονίζουν την καθημερινότητα της Άνδρου έως το 1965, τότε που το πλοίο έκανε 8 ώρες να φτάσει από τη Ραφήνα αντί για 2 που κάνει σήμερα, αλλά και των άλλων κυκλαδίτικων νησιών – άλλωστε, την ίδια μοίρα είχαν.


n11/9 - ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;

Νόαμ Τσόμσκι, μτφ. Σ. Μιχαήλ - Ν. Ηιλιάδης, εκδ. Άγρα, σελ. 256

Ο διάσημος στοχαστής, με αφορμή τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη προσφυγή των ΗΠΑ στην πολεμική ρητορική ως μέσο αντίδρασης. Και επιμένει πως οποιαδήποτε κλιμάκωση της βίας ως απάντηση στη βία, οδηγεί αναπόφευκτα σε ακόμη περισσότερη βία.


8/12, 19.00 

Το νέο του μυθιστόρημα «Το τελευταίο τραμ», από τις εκδ. Καστανιώτη, παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θανάσης Καρτερός. Μαζί του στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα είναι ο Χριστόφορος Κάσδαγλης. Στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Θεμιστοκλέους 104 & Καλλιδρομίου


1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών: βιβλίο, μουσική, θέατρο, χορός, κινηματογράφος, εικαστικά, κόμικς, διαγω-νισμοί, workshops.  Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Παιδικά

nΟ ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ, μτφ. Μελίνα Καρακώστα, εκδ. Πατάκη

Ο αφηγητής θα πέσει με το αεροπλάνο του στην έρημο κι εκεί θα βρει τον Μικρό Πρίγκιπα. Θα γνωριστούν, θα γίνουν φίλοι και θα ακολουθήσει μια κουβέντα για την ανθρώπινη ματαιοδοξία και όχι μόνο, σε ένα κλασικό βιβλίο που είναι για παιδιά αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε αυτά.

nΤΟ ΑΣΧΗΜΟ-ΠΑΠΟ

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μτφ. Μαρία Παπαγιάννη, εκδ. Πατάκη

Η κλασική ιστορία του μεγάλου Δανού συγγραφέα και ποιητή, για την πραγματική αξία της ομορφιάς και το νόημα του να ανήκεις κάπου. Με την ιδιαίτερη εικονογράφηση των Τζόνσον Στιβ και Φάνσερ Λου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ