- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κερδίστε προσκλήσεις για τη Linda στο θέατρο Επί Κολωνώ
Η Ομάδα Νάμα επιστρέφει με το έργο της Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη
Διαγωνισμός Athens Voice: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Linda» στο θέατρο Επί Κολωνώ, για την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 21.15.
Η Ομάδα Νάμα παρουσιάζει για 2η χρονιά και με ανανεωμένο καστ, τη Linda της Penelope Skinner σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Στο ρόλο της Linda η Μυρτώ Αλικάκη.
Η «Linda» πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στο Royal Court Theater του Λονδίνου και απέσπασε το βραβείο Berwin Lee ενώ επιλέχθηκε και ως υποψήφιο για το βραβείο Susan Smith Blackburn. Η παράσταση επαναλήφθηκε με επιτυχία στη Νέα Υόρκη και σε πολλές άλλες θεατρικές σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής.
Λίγα λόγια για το έργο:
«Βραβευμένη για τις δράσεις μου στην επιχείρηση χωρίς καν να έχω βγάλει πανεπιστήμιο. Μητέρα δύο παιδιών. Με έναν υπέροχο σύζυγο. Που ξέρω να αλλάζω λάστιχο, που έχω δικό μου σπίτι, που όλοι θαυμάζουν την μαγειρική μου και που μπορώ να φοράω το ίδιο νούμερο ρούχα όπως πριν από 15 χρόνια. Τα κατάφερα. Έφτασα πλέον στην κορυφή!».
Λόγια της Λίντα Γουάιλντ, μίας πετυχημένης γυναίκας, που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την κορυφή και ότι αυτή θα της ανήκει στο διηνεκές. Κι όμως το έργο της Skinner δεν αποτελεί ένα success story. Πρόκειται για την ιστορία της εκκωφαντικής πτώσης μιας σύγχρονης τραγικής ηρωίδας.
Η Skinner με γραφή αιχμηρή, με σατιρικό βρετανικό χιούμορ και με μια πλοκή με χαρακτηριστικά θρίλερ, δεν εστιάζει μόνο στις δυσκολίες μίας γυναίκας να πετύχει και να επιβιώσει. Στις δυσκολίες δηλαδή που ορθώνουν ο σεξισμός, τα ταμπού της ηλικίας, της ομορφιάς, της οικονομικής ανεξαρτησίας. Συνέθεσε ένα έργο που αφορά όλους όσοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές επιταγές και να βρουν την «ευτυχία» μέσα σε μια αμείλικτη πραγματικότητα. Ένα σύμπαν όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εξαρτήματα μιας απάνθρωπης παραγωγικής διαδικασίας και όπου θα αντικατασταθούν όταν αρχίσουν να «παλιώνουν». Είναι μια κραυγή αγωνίας για τους ανθρώπους που μεγαλώνοντας γίνονται αόρατοι, χάνουν τη δύναμη της φωνής τους και συνειδητοποιούν τον χαμένο χρόνο αλλά και τη ματαιότητα της διαδρομής τους.
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και κερδίστε προσκλήσεις για την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 21.15.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ορφέας Αυγουστίδης και Ευγενία Σαμαρά πρωταγωνιστούν στο έργο του Γκέοργκ Κάιζερ στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Η παράσταση του Γιώργου Γαλίτη «Ευτυχώς, Ευτυχία!», που σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη, παρουσιάζεται στους χώρους δημόσιας υγείας της Αθήνας
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα για το βιβλίο του «Ήλιος με ξιφολόγχες» και με τη σκηνοθέτρια Ελένη Ευθυμίου για την παράσταση που ανεβαίνει στο ΚΘΒΕ
Σκηνοθετεί το «Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, μια μαύρη κωμωδία για τα μυστικά που όλοι κρύβουμε
Το ζεύγος Ομπάμα ενώνει τις δυνάμεις τους με τον παραγωγό Μάικ Μπόσνερ και τον σκηνοθέτη Τόμας Κέιλ
Η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης διασκευάζουν τη δημοφιλή αλλά και πικρή κωμωδία του Μολιέρου
Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλά για τον ρόλο του στη νέα παράσταση της Νεφέλης Μαϊστράλη, τον παραλογισμό, την αποκτήνωση και την επιρροή των social media
Από τις μπουάτ της Πλάκας στα τηλεοπτικά πλατό, υπήρξε πάντα κάτι παραπάνω από καλλιτέχνης
Μια παραβολή για τα γηρατειά, μια κωμωδία που εγείρει μια ολόκληρη σειρά προβληματισμών για τη συχνά σκληρή μοίρα των ηλικιωμένων στην κοινωνία μας
Ο Ακύλλας Καραζήσης και η Νεφέλη Μαϊστράλη δουλεύουν με ένα ensemble ηθοποιών, πάνω στο «Καπούτ» του Κούρτσιο Μαλαπάρτε
Η Ελένη Ευθυμίου σκηνοθετεί το τελευταίο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη
Ο ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Άμλετ-Σώμα σε αναίρεση» στο θέατρο Άβατον
Η Άννα Σωτρίνη σκηνοθετεί το διαχρονικό έργο του Ευγενίου Λαμπίς
Μία ιστορία έλξης και κυριαρχίας, όπου η επιθυμία γίνεται πεδίο μάχης
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 7 Μαρτίου στη Μονή Λαζαριστών
Ο «Μισάνθρωπος», η «Βότκα Μολότοφ», η «Κυρά της Ρω» στο Θέατρο Φιλίπ και η «Αλίκη στη Χώρα των Ψαριών» στον Ελληνικό Κόσμο
Η ξεχωριστή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου διηγείται τη ζωή της
Από την «Αχόρταγη σκιά» του Μαριάνο Πενσότι μέχρι τον «Σωσμένο» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης συναντά τη Λένα Κιτσοπούλου στην πολύκροτη διασκευή του «Σωσμένου» και μιλάει στην Athens Voice για το θέατρο, το σινεμά και τη ζωή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.