Θεατρο - Οπερα

Tριήμερο εκδηλώσεων στη Βόρεια Εύβοια από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Οι μοναδικές λυρικές βραδιές και το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Στη Βόρεια Εύβοια για ένα τριήμερο εκδηλώσεων
Εθνική Λυρική Σκηνή: Στη Βόρεια Εύβοια για ένα τριήμερο εκδηλώσεων

Εθνική Λυρική Σκηνή: Στη Βόρεια Εύβοια για ένα τριήμερο εκδηλώσεων - Οι μοναδικές λυρικές βραδιές και το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύουν στη Βόρεια Εύβοια, στη Λίμνη Ευβοίας και στα Λουτρά Αιδηψού, για ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 18, 19 και 21 Ιουλίου 2024, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες, της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ Εκείνη τη μέρα των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη, καθώς και να απολαύσουν δύο λυρικές βραδιές με αγαπημένες άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες από τις σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Έλενα Κελεσίδη και Μαρία Μητσοπούλου.

Τριήμερο εκδηλώσεων στη Βόρεια Εύβοια από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Το τριήμερο των εκδηλώσεων εντάσσεται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων Μέλισμα, ο οποίος επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το ντοκιμαντέρ, έχοντας προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες) και στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε.

Πρόκειται για την κινηματογραφική καταγραφή του κύκλου εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων Μέλισμα που πραγματοποίησε η Εθνική Λυρική Σκηνή στη Βόρεια Εύβοια, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, η οποία παράλληλα χαρτογραφεί τον τόπο μέσα από μύθους και ιστορίες. Οι σκηνοθέτες παρακολούθησαν τις διαδικασίες σύνθεσης της συλλογικής μουσικοχορευτικής αφήγησης Τόπος Ατελείωτος, που φωτίζει την καταστροφή και την αναγέννηση, και η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2023 στις Κεχριές Ευβοίας.

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ - Ντοκιμαντέρ των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη


Παράλληλα, περιηγήθηκαν σε τόπους καμένους, αλλά και αναγεννημένους, περπατώντας σε μονοπάτια και αναζητώντας μύθους και ιστορίες. Παρασύρθηκαν σε περιπετειώδεις συναντήσεις με τους φύλακες αυτού του τόπου: έναν ξυλουργό που επαναλειτουργεί το καμένο του ξυλουργείο, έναν ξυλογλύπτη που σκαλίζει καμένους κορμούς μετουσιώνοντας την καταστροφή σε αναγεννημένες περίεργες μορφές και μια γητεύτρια αλόγων που μιλάει με τα ζώα. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στις 20.45 στο θερινό σινεμά του Κινηματοθεάτρου Λίμνης «Ελύμνιον» και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 στις 21.00 στο Σινέ Απόλλων στα Λουτρά Αιδηψού.

Δύο μοναδικές λυρικές βραδιές με αγαπημένες άριες και ντουέτα του διεθνούς ρεπερτορίου θα μας χαρίσουν οι διακεκριμένες πρωταγωνίστριες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Έλενα Κελεσίδη και Μαρία Μητσοπούλου την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 στις 20.45 στην Πλατεία Ηρώων Λίμνης και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 στις 22.00 στο Σινέ Απόλλων στα Λουτρά Αιδηψού. Στο πιάνο θα τις συνοδεύσει η Μαριλένα Σουρή.

Η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη έχει συμμετάσχει ως πρωταγωνίστρια σε πολυάριθμες παραγωγές και καλλιτεχνικές δράσεις. Επιπλέον, έχει ερμηνεύσει πολυάριθμους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σπουδαία θέατρα παγκοσμίως όπως Κρατική Όπερα Βιέννης, Μητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης, Όπερα Βαστίλλης, σε Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Άμστερνταμ, Ζυρίχη, Τόκυο, καθώς επίσης και σε σημαντικά φεστιβάλ.

Η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη
Η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη

Η υψίφωνος Μαρία Μητσοπούλου έχει ερμηνεύσει αναρίθμητους ρόλους, ενώ το ρεπερτόριό της εμπλουτίζεται διαρκώς. Επιπλέον έχει συνεργαστεί με Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Καμεράτα, Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Ορχήστρα των Χρωμάτων, ενώ εκτός Ελλάδας έχει εμφανιστεί σε ρόλους και συναυλίες σε Λίμα (Περού), Πάρμα, Τορίνο, Λονδίνο, Κατάνια.

Η υψίφωνος Μαρία Μητσοπούλου
Η υψίφωνος Μαρία Μητσοπούλου


Η πιανίστα Μαριλένα Σουρή έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει συμπράξει ως σολίστ με τη LUCA Chamber Orchestra και την Ελληνική Συμφωνιέτα.

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Λυρική στη Βόρεια Εύβοια


18, 19 και 21 Ιουλίου 2024

Προβολή ντοκιμαντέρ Εκείνη τη μέρα

Σκηνοθεσία: Στρατής Βογιατζής, Δημήτρης Κούρτης

18 Ιουλίου 2024 · Ώρα έναρξης: 20.45 · Θερινό σινεμά | Κινηματοθέατρο Λίμνης «Ελύμνιον»

21 Ιουλίου 2024 · Ώρα έναρξης: 21.00 · Σινέ Απόλλων Λουτρών Αιδηψού

Λυρική βραδιά

Ερμηνεύουν: Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Μητσοπούλου · Πιάνο: Μαριλένα Σουρή

19 Ιουλίου 2024 · Ώρα έναρξης: 20.45 · Πλατεία Ηρώων Λίμνης

21 Ιουλίου 2024 · Ώρα έναρξης: 22.00 · Σινέ Απόλλων Λουτρών Αιδηψού

Για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Κινηματοθέατρο Λίμνης «Ελύμνιον» και το Σινέ Απόλλων Λουτρών Αιδηψού η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων στις εισόδους των κινηματογράφων.

Η Λυρική βραδιά στην Πλατεία Ηρώων Λίμνης στις 19 Ιουλίου 2024 είναι χωρίς δελτία εισόδου.

Σε συνεργασία με τους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Δεν είμαστε κατά φαντασίαν ασθενείς, είμαστε κοινωνικά ασθενείς»

Μιλήσαμε για τον ρόλο του ως Αργκάν στην περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», το θέατρο και τη δύσκολη απόφαση που έχει πάρει μέχρι τώρα στην καριέρα του

Ευθύμης Φιλίππου & Αγγελική Παπούλια, "Ετυμολογίες"
Ευθύμης Φιλίππου - Αγγελική Παπούλια: «Ετυμολογίες» κόντρα στα δεδομένα

Τι κάνουν ο βραβευμένος σεναριογράφος και η καταξιωμένη ηθοποιός στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής; Τους ζητήσαμε να αποκωδικοποιήσουν τις «Ετυμολογίες», αυτή τη διαφορετική παράσταση-«ημερίδα»

Ανέστης Αζάς, "Τα σκυλιά"
Ανέστης Αζάς: Όταν «Τα σκυλιά» ψάχνουν το δίκιο τους

Ένας τετράποδος ντετέκτιβ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός άλλου σκύλου. Η βία και η μη απόδοση δικαιοσύνης βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας παράστασης του γνωστού σκηνοθέτη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.