- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια συζήτηση για το θέατρο, η οποία απευθύνεται σε όσους αγαπάνε αυτήν την τέχνη θα πραγματοποιηθεί με τον Ανδρέα Μανωλικάκη την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά είναι εφικτή κατόπιν επιλογής.
Στην διάρκεια της συζήτησης, που θα έχει ως έναυσμα τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων, ο Ανδρέας Μανωλικάκης θα αναφερθεί σε διάφορα θέματα που απασχολούν σήμερα τους ανθρώπους του θεάτρου. Θα μιλήσει μεταξύ άλλων για το Σύστημα Στανισλάφσκι, τη Μέθοδο του Actors Studio, την θεατρική εκπαίδευση, τη σκηνοθεσία, την υποκριτική, τη μετάφραση, την κριτική, την ανάλυση του κειμένου και το επάγγελμα του ηθοποιού.
Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης όπου διδάσκει σκηνοθεσία και υποκριτική. Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Βερολίνο και Παρίσι. Έχει δώσει διαλέξεις πάνω στο Σύστημα του Στανισλάφσκι και την Μέθοδο του Actors Studio, σε Πανεπιστήμια, Δραματικές Σχολές και Σχολές Κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός εργάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη (στο Broadway, στο Actors Studio, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού, και αλλού). Έχει σκηνοθετήσει και έχει παίξει σε έργα του ελληνικού ρεπερτορίου στη Νέα Ελληνική Σκηνή της Νέας Υόρκης, την οποία ίδρυσε το 1983. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο «Βαχτάνγκοφ, Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής» του Νικολάι Γκόρτσακοφ, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το 1997. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και κάτοχος διπλώματος Maitrise de Theatre από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII Vincennes. Έχει επίσης κάνει σπουδές στη Διεθνή Σχολή Μιμικής του Marcel Marceau στο Παρίσι. Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marquis Who’s Who για την συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης.
Infο: 7/1/15, 12:00 - 15:00, Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 210 3680052, www.hau.gr/culture
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δυνατή κατόπιν έγκρισης δήλωσης συμμετοχής και αποστολής βιογραφικού. Την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης www.hau.gr/culture.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 8/12
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή της παράστασης «Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας στο θέατρο Τζένη Καρέζη
Το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εσύ και τα σύννεφά σου» στο θέατρο Μετς
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης μεταφέρει το παγκόσμιας εμβέλειας μυθιστόρημα για πρώτη φορά σε σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Η Ελένη Ράντου κλείνει το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν.
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη ζωντανεύει επί σκηνής τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη
Η ανατρεπτική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου σε ένα κλασικό έργο
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή του «Μεγάλου µας Τσίρκου»
Μυστικά, αποκαλύψεις και παρεξηγήσεις στα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας
Η μουσική παράσταση για την ελληνική μετανάστευση στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου κάνει πρεμιέρα στις 19 Μαρτίου
Ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Γιάννης Καλαβριανός μάς επανασυστήνουν το έργο του 1891, με πρωτότυπη μουσική και ενορχήστρωση και καινούργιο κείμενο σε δεκαπεντασύλλαβο
Η νέα σκηνική ανάγνωση της κλασικής ταινίας της Φίνος Φιλμς ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ένα θέατρο που ταυτίστηκε με τη λυρική ιστορία της Αθήνας από το 1904 έως σήμερα
Οι θεατρικές παραστάσεις στην Εναλλακτική της ΕΛΣ, στο Πόλη, το Αλέκος Αλεξανδράκης, το Από Μηχανής και το Φιλίπ
Η ηθοποιός του ρίσκου πρωταγωνιστεί στην «Ντάμα Πίκα» και μιλάει για το θέατρο, το σινεμά και τις στιγμές που την καθόρισαν
Από τον «Ριγολέτο» και την «Τόσκα» μέχρι τη «Χρυσή Εποχή» του Ρήγου, δείτε το πρόγραμμα
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης διασκευάζει και σκηνοθετεί το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη
Η σκηνή του θεάτρου ως εικόνα ενός μέλλοντος που δεν είναι καταστροφικό
Ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Νάνα Παπαδάκη πρωταγωνιστούν στο πιο ασυνήθιστο και αποκαλυπτικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς
Τι αλλάζει στις πολιτιστικές μας συνήθειες και γιατί όλο και περισσότεροι Αθηναίοι επιλέγουν το θέατρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.