Θεατρο - Οπερα

Fall Preview 2020: Οι θεατρικές παραστάσεις του φθινοπώρου

Το θέατρο είναι εκεί να μας υπενθυμίζει ότι η ψυχαγωγία είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

img-2444_1.jpg
Έρρικα Ρούσσου
ΤΕΥΧΟΣ 753
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σοφία Χιλλ στη «Νόρα», σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου
Η Σοφία Χιλλ στη «Νόρα», σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου © Johanna Weber

Οι θεατρικές παραστάσεις του φθινοπώρου 2020. Τι θα χειροκροτήσουμε τον Σεπτέμβριο στη σκηνή.

Πρόζα. Υπόκλιση. Ασφάλεια. Το θέατρο περνάει δύσκολα. Αλλά το θέατρο είναι και θα είναι με όποιον τρόπο καταφέρει εκεί, να μας υπενθυμίζει ότι η ψυχαγωγία είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. 

Νόρα
Σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου
Η «Νόρα» είναι μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Θεάτρου Άττις και του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η παράσταση ενθουσίασε όσους το είδαν και υμνήθηκε από Έλληνες και ξένους κριτικούς. Τον περασμένο Μάρτιο συγκεκριμένα, ο απαιτητικός κριτικός Michael Billington έγραψε στην Guardian: «Αν έπρεπε να περιγράψω το ύφος του, θα το χαρακτήριζα τελετουργικό μινιμαλισμό. Ο Τερζόπουλος μεταφέρει την ουσία του κειμένου μέσα από τον λόγο και την κίνηση. Περιγράφει το έργο ως μία μάχη μεταξύ “του τρομαγμένου εγώ και του καταπιεσμένου αληθινού εαυτού και αυτή η ουσιώδης σύγκρουση ενσαρκώνεται ευφυέστατα από τη Σοφία Χιλλ, που παίζει με κάθε ίνα της ύπαρξής της». Τώρα η παράσταση θα επαναληφθεί για 3η χρονιά από τις 16 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Άττις. 

Το AthensVoiceRadio 102,5 είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης και θα δίνει προσκλήσεις στους ακροατές του. Μείνετε συντονισμένοι.

Ο Michael Billington γράφει στην Guardian για τη «Νόρα» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο θέατρο Άττις

«Περιμένοντας τον Γκοντό» 
Σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Το αριστούργημα του Σάμιουελ Μπέκετ έρχεται να μας μιλήσει για την αναμονή που βιώνουμε ολοένα και πιο έντονα αυτές τις ημέρες. Γιάννης Κακλέας, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης δίνουν το «παρών» συνεχίζοντας την περιοδεία τους και γεμίζοντας με ασφάλεια τα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας. 16-17/9, Ηρώδειο

​«Περιμένοντας τον Γκοντό», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

«Βάκχες» 
Σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη
Ένας δυναμικός θίασος συναντά στον Ευριπίδη στην πιο αιμοδιψή τραγωδία του. Ονόματα όπως αυτό της Ρούλας Πατεράκη, του Δημήτρη Ήμελλου, του Μανώλη Μαυροματάκη, της Μυρτώς Αλικάκη και όχι μόνο ανεβαίνουν επί σκηνής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Χρήστου Σουγάρη και το κοινό σε απόσταση, χειροκροτεί. 23/9, Άλσος Νέας Σμύρνης

«Βάκχες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη
«Περιμένοντας τον Γκοντό», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

«Μήδεια» του Μποστ 
Σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη
Η παράσταση που έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 10.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τον Μάκη Παπαδημητρίου να διαπρέπει (όπως πάντα) στον ρόλο της παιδοκτόνου μάνας, συνεχίζει την περιοδεία της στην Αττική και φορά τη μάσκα της. Η πρωτότυπη μουσική της Monica και η δυνατή σκηνοθετική άποψη του Νικορέστη Χανιωτάκη, ο οποίος κάνει το back to back μετά την απόλυτη επιτυχία του «Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια», αναλαμβάνουν να ψυχαγωγήσουν το κοινό με ασφάλεια. 18/9, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, 19/9 Βεάκειο Θέατρο, 21/9 Θέατρο Πέτρας

«Μήδεια» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη
«Μήδεια» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη

«Στέλλα κοιμήσου» 
Σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη
Η δυνατή παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη που έγινε talk of the town αλλά και που όλοι, λάτρεις και μη των ταινιών του σκηνοθέτη, χειροκρότησαν με μανία, συνεχίζει την περιοδεία της στην Αττική σε παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ο στόχος είναι όλοι να καταφέρουν να απολαύσουν τη συγκλονιστική ερμηνεία του Στάθη Σταμουλακάτου σε συνδυασμό με το εξαιρετικό καστ ηθοποιών. Θα τα καταφέρουμε;
18-19/9, Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
25-26/9, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

«Στέλλα κοιμήσου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη
«Στέλλα κοιμήσου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη

«Mute»
Σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου - Γιώργου Χρυσοστόμου
Η χειροποίητη και με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου κάνει σύντομη καλοκαιρινή περιοδεία αυτό τον Σεπτέμβριο σε θέατρα της Αθήνας σε παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Φοράμε τη μάσκα μας και τον απολαμβάνουμε σε ένα εξαιρετικό oneman show. 
16/9, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
19/9, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου  
23/9, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

«Mute», σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου - Γιώργου Χρυσοστόμου
«Mute», σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου - Γιώργου Χρυσοστόμου ©Domniki Mitropoulou

«Πέρσες»
Σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη
Η παράσταση που ενθουσίασε τους New York Times και την οποία μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 100.000 θεατές, συνεχίζει την περιοδεία της. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών όπως ο Αργύρης Ξάφης, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Νίκος Καραθάνος, αλλά και συνεργατών όπως ο Κωνσταντίνος Ρήγος, δείχνει για μία ακόμη φορά την αγάπη και τάση του προς το αισχύλιο δράμα. 
15-16/9, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
22-23/9, Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας
2-4/9, Σχολείο της Αθήνας «Ειρήνη Παπά»

«Πέρσες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη
«Πέρσες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη ©Μαριλένα Αναστασιάδου

«Λυσιστράτη»
Σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου
Το στοίχημα του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου να κάνει μια ακόμη επιτυχημένη σκηνοθεσία, πέτυχε, αυτή τη φορά στο τερέν του Αριστοφάνη και της αρχαίας κωμωδίας. Περισσότεροι από 11.000 θεατές έχουν χειροκροτήσει τη «Λυσιστράτη» του Εθνικού Θεάτρου και ιδιαιτέρως τις ερμηνείες των ηθοποιών, όπως της Στεφανίας Γουλιώτη και της Βίκυς Σταυροπούλου. Το γέλιο συνεχίζει την περιοδεία του στα θέατρα και το φθινόπωρο και, με ασφάλεια, περιμένει να το απολαύσουμε. 
16-27/9, Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά»

«Λυσιστράτη», σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου
«Λυσιστράτη», σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου ©Ελίνα Γιουνανλή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ