Θεατρο - Οπερα

Οι ηθοποιοί «προτείνουν» παραστάσεις μέσα στο αεροπλάνο (εικόνα)

Η εικόνα- πρόταση που έγινε viral.

img-2444_1.jpg
Έρρικα Ρούσσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
covid theater
© Philippe Bout / Unsplash

Μετά το «Στο καράβι δεν κολλάει, στο θέατρο κολλάει» οι καλλιτέχνες μοιράζονται στα social media μια εικόνα που γίνεται viral προσπαθώντας να στηρίξει την τέχνη

Δύο ημέρες πριν μια φράση ξεκίνησε να κάνει το γύρο του διαδικτύο συνοδευόμενη από μια σοβαρή πρόσκληση- παράκληση του Ελληνικού Σωματείου Ηθοποιών να ενημερωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πορεία των θεατρικών εκδηλώσεων μεσούσης της πανδημίας του Covid-19. «Στο καράβι δεν κολλάει, στο θέατρο κολλάει». Έλληνες Ηθοποιοί, φίλοι του θεάτρου και αρκετοί ακόμα καλλιτέχνες μοιράστηκαν στα προσωπικά τους social media το κείμενο που αποτυπώνει γραπτώς έναν από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς των ανθρώπων που εργάζονται στον πολιτισμό και το τελευταίο διάστημα βιώνουν την αβεβαιότητα και τον φόβο ότι ο κλάδος τους θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας -με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα όταν όλη αυτή η πρωτόγνωρη σε όλους μας κατάσταση φτάσει στο τέλος της.

Στο πνεύμα αυτό, χθες ξεκίνησε τον δικό της αγώνα του virality μια εικόνα σχεδιασμένη από έναν Γερμανό καλλιτέχνη Gier και κάνει τον γύρο του διαδικτύου μοιραζόμενη από διάφορους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο «προτείνοντας» οι παραστάσεις να τελούνται εντός των αεροπλάνων. Σχολιάζοντας έτσι, το γεγονός ότι η πληρότητα του εν λόγω μέσου μεταφοράς βρίσκεται ακόμη στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Ένας από αυτούς είναι και ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς του οποίου η ανάρτηση ακολουθεί.

Βρέθηκε η λύση!! Παραστάσεις μέσα σε αεροπλάνο που είναι πιο ασφαλές από τα ανοιχτά μας θέατρα! ΟΛΕ!!

Δημοσιεύτηκε από Nikos Psarras A στις Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

 

Σίγουρα ο τουρισμός είναι από τα μεγαλύτερα γρανάζια της οικονομίας. Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην όλη υπόθεση με τον πολιτισμό πέρα από το ότι θα πρέπει οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτόν -στο σύνολό τους- να έχουν όχι μόνο εικόνα της κατάστασης και τη στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου απέναντι στις δυσμενείς συνθήκες που πλήττουν το επάγγελμά τους είναι ότι ο πολιτισμός είναι κάτι που χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο στις συνθήκες τις οποίες βιώνουμε. Για κάποιους από εμάς είναι οι «διακοπές» μας από όλο αυτό που συμβαίνει για αυτό και θα θέλαμε να μάθουμε τις λύσεις και τους τρόπους που σίγουρα υπάρχουν ώστε αυτό το «χαρτί» ψυχαγωγίας και ψυχικής ανάτασης να μην χαθεί. Να μην στραγγαλιστεί.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ