- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Νικήτρια η «Ιστορία χωρίς Όνομα»
Τρία σημαντικά βραβεία για το έργο που βασίζεται στο ομώνυμο και τρεις φορές βραβευμένο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου
Η «Ιστορία χωρίς Όνομα» του Στέφανου Δάνδολου καλύτερη παράσταση της χρονιάς στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης
Μεγάλη νικήτρια των 10ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2020 αναδείχθηκε η παράσταση «Ιστορία χωρίς Όνομα». Ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο και τρεις φορές βραβευμένο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου – που ακολούθησε μια επιτυχημένη διαδρομή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με απανωτά sold out τους πρώτους μήνες του 2020. Σε αυτή τη λαμπρή πορεία ήρθαν να προστεθούν, αυτή την εβδομάδα, και οι διακρίσεις στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η παράσταση «Ιστορία χωρίς όνομα» του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερη Παράσταση της Χρονιάς 2020 και Καλύτερη Σκηνοθεσία. Την βράβευση έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Παράλληλα η παράσταση βραβεύτηκε με δύο ακόμα μεγάλα βραβεία: Ερμηνευτικού συνόλου και Σκηνικών (Κωνσταντίνος Ζαμάνης). Ένα έργο που αγαπήθηκε από το κοινό και μπήκε στις καρδιές των θεατών, μέσα από τη θεατρική ενορχήστρωση μιας συγκλονιστικής ερωτικής ιστορίας, με καθηλωτικούς ήρωες (Πηνελόπη Δέλτα και Ίων Δραγούμης) και φόντο την πονεμένη Ελλάδα του 41'. Να θυμίσουμε ότι το ομώνυμο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου είχε τιμηθεί και από τους αναγνώστες της Athens Voice ως το καλύτερο βιβλίο του 2017 στα βραβεία Athens Voice Choice.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα φετινά Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης διακρίθηκε και η παράσταση "Το παλτό". Μια παραγωγή που αγαπήθηκε και ξεχώρισε για την καλλιτεχνική της ποιότητα, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη κερδίζοντας πέντε σημαντικά βραβεία: Α΄Ανδρικού Ρόλου (Κρίτωνας Ζαχαριάδης), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Βασίλης Κανελλόπουλος), τοπικού θιάσου (Καλλιτεχνική εταιρία θεάτρου – Κρίτωνας Ζαχαριάδης), μουσική (Γιώργος Καζατζής) και φωτισμοί (Ανέστης Ατακτίδης).
Μπορεί η φετινή θεατρική χρόνια να έληξε νωρίς και απρόσμενα, ωστόσο ορισμένες από τις παραστάσεις της σεζόν πρόλαβαν να αφήσουν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στο σανίδι και στις καρδιές των θεατών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εσύ και τα σύννεφά σου» στο θέατρο Μετς
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης μεταφέρει το παγκόσμιας εμβέλειας μυθιστόρημα για πρώτη φορά σε σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Η Ελένη Ράντου κλείνει το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν.
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη ζωντανεύει επί σκηνής τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη
Η ανατρεπτική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου σε ένα κλασικό έργο
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή του «Μεγάλου µας Τσίρκου»
Μυστικά, αποκαλύψεις και παρεξηγήσεις στα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας
Η μουσική παράσταση για την ελληνική μετανάστευση στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου κάνει πρεμιέρα στις 19 Μαρτίου
Ο Θοδωρής Οικονόμου και ο Γιάννης Καλαβριανός μάς επανασυστήνουν το έργο του 1891, με πρωτότυπη μουσική και ενορχήστρωση και καινούργιο κείμενο σε δεκαπεντασύλλαβο
Η νέα σκηνική ανάγνωση της κλασικής ταινίας της Φίνος Φιλμς ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ένα θέατρο που ταυτίστηκε με τη λυρική ιστορία της Αθήνας από το 1904 έως σήμερα
Η ηθοποιός του ρίσκου πρωταγωνιστεί στην «Ντάμα Πίκα» και μιλάει για το θέατρο, το σινεμά και τις στιγμές που την καθόρισαν
Από τον «Ριγολέτο» και την «Τόσκα» μέχρι τη «Χρυσή Εποχή» του Ρήγου, δείτε το πρόγραμμα
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης διασκευάζει και σκηνοθετεί το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη
Η σκηνή του θεάτρου ως εικόνα ενός μέλλοντος που δεν είναι καταστροφικό
Ο Βαγγέλης Παπαδάκης και η Νάνα Παπαδάκη πρωταγωνιστούν στο πιο ασυνήθιστο και αποκαλυπτικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς
Τι αλλάζει στις πολιτιστικές μας συνήθειες και γιατί όλο και περισσότεροι Αθηναίοι επιλέγουν το θέατρο
Τρεις μπατζανάκηδες σε οδοιπορικό ελευθερίας
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη της παράστασης «Κέικ» στο Θέατρο Εμπορικόν
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια της παράστασης «Ταξίδι γύρω από τη χύτρα μου» στο θέατρο Αλκμήνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.