Θεατρο - Οπερα

To «Into your head» της Δήμητρας Στάικου ανεβαίνει στο HolyWood Stage

Η γενιά των τριαντάρηδων και η αιώνια μάχη των φύλων, σε ένα έργο με πρωταγωνιστές τους Χοβίκ Καραμπετιάν, Χρύσα Κοταράκου και Γιάννη Κότζα.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
into_your_head_1.jpg
Χρύσα Κοταράκου & Χοβίκ Καραμπετιάν

Το νέο έργο της σκηνοθέτιδας Δήμητρας Στάικου με τίτλο «Into your head» έχει πρεμιέρα στο Holywood Stage της Λεωφόρου Βουλιαγμένης την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας μποέμ μουσικός που ονειρεύεται επιτυχίες στο YouTube με μια τραπεζική υπάλληλο με μεταπτυχιακό στην Οξφόρδη; Το τέταρτο έργο της Δήμητρας Στάικου με τίτλο «Into your head» ανεβαίνει στο HolyWood Stage στις 28 Νοεμβρίου καλείται να μας δώσει την απάντηση καθώς παίζοντας με το αιώνιο θέμα της μάχης των φύλων μας βάζει αντιμέτωπους με τη θλιβερή και συνάμα αστεία συνειδητοποίηση ότι οι άνθρωποι άλλα λέμε και άλλα σκεφτόμαστε.

into_your_head_2.jpg

Και αυτή τη φορά η τεχνική είναι πολύ πρωτότυπη: παράλληλα με τον  κανονικό διάλογο των δύο θεατρικών προσώπων-εραστών, από την πρώτη γνωριμία ως το τέλος του έργου, δύο άλλα πρόσωπα ως φωνές του εσωτερικού εαυτού τους αποκαλύπτουν τις ενδόμυχες σκέψεις τους. Η εξωτερική συνομιλία είναι ρεαλιστική και πεζή, όπως άλλωστε είναι σήμερα ακόμα και ο ερωτικός κώδικας, οι εσωτερικές αποκαλύψεις πολύ ειλικρινέστερες έως κυνικότερες. Ένα έργο που σφυγμομετρά τη γενιά των τριαντάρηδων σήμερα που παραπαίει ανάμεσα στις ευθύνες, το άγχος της κρίσης, τα στερεότυπα που η κοινωνία τους έχει επιβάλλει και το κύκνειο άσμα της παρελθούσας νεότητας. Αν λέγαμε αυτά που σκεφτόμαστε αντί να φοβόμαστε τόσο μήπως το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό;Και μήπως το τέλος είναι μια νέα αρχή; Ή όλα είναι απρόβλεπτα; Que serasera όπως τραγουδά ο πρωταγωνιστής της παράστασης στην αγαπημένη του στην πρώτη τους γνωριμία στο καφέ;

into_your_head_3.jpg

Η παράσταση περιέχει ζωντανή μουσική. Σε κείμενο-σκηνοθεσία Δήμητρας Στάικου και πρωταγωνιστές τους Χοβίκ Καραμπετιάν, Χρύσα Κοταράκου και Γιάννης Κότζα.

Πληροφορίες παράστασης:
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Ημέρες Παραστάσεων: Από 28 Νοεμβρίου και όλες τις Πέμπτες του Δεκεμβρίου στις 21.00

HolyWood Stage, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289, Άγιος Δημήτριος
Τηλ: 210 9700418

ΠΡΟΣΦΑΤΑ