- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
3 εξαιρετικές παραστάσεις στο Επί Κολωνώ
Ο Άγριος Σπόρος σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, από την Ομάδα Νάμα, συνεχίζει για 5η χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ
Ο «Άγριος Σπόρος», η «Βασίλισσα της Ομορφιάς» και το «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» ξεχωρίζουν στο φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Επί Κολωνώ.
Άγριος Σπόρος
Μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, από την Ομάδα Νάμα, συνεχίζει για 5η χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. Ένα έργο για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία με ανάγλυφες όλες τις παθογένειες ενός λαού που έχει μάθει να είναι θύμα και θύτης την ίδια στιγμή. Ένα επαρχιακό τοπίο όπου η ανυπακοή σε διατάξεις και νόμους αποτελεί καθημερινή άσκηση επιβίωσης. Ο ήρωας δεν κατανοεί ποτέ με ακρίβεια τους λόγους για τους οποίους θεωρείται ύποπτος. Η απολογία του είναι πάντα αδύναμη, γιατί το κατηγορητήριο βασίζεται πάντα σε μισές αλήθειες. Αλλά όταν η μισή αλήθεια συμπληρώνεται από προκατάληψη είναι αρκετή για να σε καταδικάσει. Παίζουν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Χριστίνα Μαριάνου, Χρήστος Κοντογεώργης.
Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:30.
Η Βασίλισσα της Ομορφιάς
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας σύγχρονης δραματουργίας έρχεται στο Επί Κολωνώ, από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Το έργο του Ιρλανδού Μάρτιν ΜακΝτόνα είναι ένα σύγχρονο κλασικό έργο που ακολουθεί τη σπουδαία παράδοση της ιρλανδικής δραματουργίας. Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου δύο γυναίκες ζουν μόνες τους: η ηλικιωμένη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η 40χρονη κόρη της Μωρήν, η οποία τη φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη ζωή τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλυ, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και έχει πάντα στο μυαλό του, είκοσι χρόνια τώρα, τη Μωρήν ως τη βασίλισσα της ομορφιάς της μικρής τους πόλης. Παίζουν: Αγορίτσα Οικονόμου, Σοφία Σεϊρλή, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Κατσής.
Από 13 Δεκεμβρίου
Ο Τζόνι πήρε το όπλο του
Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ακρωτηριάζεται στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο. Όμως ο Τζο, καταδικασμένος σε μια ολοκληρωτική σιωπή, αρχίζει ξαφνικά να σκέφτεται, να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της επιστήμης. Το βιβλίο κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ, ενώ η ταινία, που σκηνοθέτησε ο συγγραφέας, πήρε το Διεθνές Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών. Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο, σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, με τη μορφή θεατρικού μονόλογου από τον Τάσο Ιορδανίδη στον ρόλο του Τζο.
Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
INFO: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, 2105138067
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το «The Crown» στον Σαίξπηρ
Η σπουδαία ηθοποιός επιστρέφει, σχεδόν 40 χρόνια μετά, στον εμβληματικό ρόλο της Χαδούλας Φραγκογιαννούς, σε μια παράσταση που παραμένει ζωντανή μέσα της
Δωρεάν δράσεις για άτομα άνω των 65 ετών και επισκέπτες κάθε ηλικίας
Οι παραστάσεις ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου με την «Ιεροτελεστία», που επιστρέφει για δεύτερη σεζόν
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξεκινά παραδοσιακά η σεζόν στα περισσότερα θέατρα
Η υπόθεση, το ιστορικό πλαίσιο και η κοινωνική σύγκρουση στο αριστούργημα του Τσέχωφ
Η παράσταση θα είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, σε σκηνοθεσία του Yoel Wulfhart, με τους Μαρία Τζανουκάκη, Ντίνο Φράγκο και Άπο Κυπραίο.
Όταν ένα οικογενειακό δείπνο καταλήγει σε φόνο, το χάος παίρνει τον έλεγχο.
O ηθοποιός εστιάζει κυρίως στον κορυφαίο του χορού στη δική του ερμηνεία της Αισχύλειας τραγωδίας
Πώς να γραφτείτε και ποια είναι τα μαθήματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε
Κάθε Σεπτέμβριο θα ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες και η απονομή θα πραγματοποιείται τον Οκτώβριο.
Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος αναλαμβάνει τον εμβληματικό ρόλο σε μια παραγωγή υψηλών απαιτήσεων
Η παράσταση της ομάδας blindspot, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Αργυροπούλου, παρουσιάζεται από τις 19 Νοεμβρίου
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια, με αφορμή την παράσταση «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» στο θέατρο Δίπυλον
Μέσα από ρόλους, κίνηση και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον εαυτό τους, τις σχέσεις και τον κόσμο γύρω τους.
Η νέα σεζόν 2026-2027 ξεκινά κυρίως με επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές
Στη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη η «Φόνισσα» βρήκε ξανά τη φωνή της
Μια συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης «Bacon» για τον έρωτα, τη βία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του στο Θέατρο Άνεσις
Τιμώμενα πρόσωπα ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Άννα Βαγενά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.