Θεατρο - Οπερα

Πέντε παραγωγές που θα μείνουν αξέχαστες

Από την People Entertainment Group

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 722
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4cov.jpg

Οι θεατρικές παραγωγές «Chicago», «The Phantom of the Opera», «Βερβερίτσα Reloaded», «Μαμά» και «Του Κουτρούλη ο γάμος» της People Entertainment Group

Chicago
Το παγκοσμίου φήμης έργο των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι, ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ που παρουσιάστηκαν ποτέ, ανεβαίνει στο πιο ιστορικό θέατρο της πόλης, το «Θέατρο Ολύμπια» (πρώην Λυρική Σκηνή), από τις 11 Δεκεμβρίου. Μια υπερπαραγωγή με 34 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, που πραγματεύεται τον κυνισμό των media και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος, ενώ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τη δεκαετία του 1920. Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Πρωταγωνιστούν: Νάντια Μπουλέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αργύρης Πανταζάρας/Αιμιλιανός Σταματάκης (διπλή διανομή), Μίνως Θεοχάρης, Γιάννης Ποιμενίδης και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

205x275-01.jpg

Θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας. Με τρεις preview παραστάσεις στις 13, 14 & 15/11.  Πρεμιέρα στις 11 Δεκεμβρίου.  Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868.


The Phantom of the Opera
Το σπουδαιότερο μιούζικαλ όλων των εποχών, του Andrew Lloyd Webber, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του West End του Λονδίνου! Το Φάντασμα της Όπερας, ένα πλάσμα με φωνή αγγέλου φτιαγμένο από σκοτάδια και θρύλους, ερμηνεύει ο superstar του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου Ben Forster, που κατέκτησε όλο τον κόσμο ως Ιησούς στο Jesus Christ Superstar. Στο ρόλο της νεαρής πριμαντόνας Κριστίν η Celinde Schoenmaker, μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του West End.

poto_celinde-schoenmaker-as-christine-daa_ben-forster-as-the-phantom_photo_johan-persson.jpg
Celinde Schoenmaker as Christine Daa + Ben Forster as The Phantom © Johan Persson

Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη στις 8 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής και στην Αθήνα την 1η Φεβρουαρίου στο Christmas Theater. Η παράσταση είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.  Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868


Βερβερίτσα Reloaded
Χαρακτηρίστηκε ως η κωμωδία της χρονιάς και έρχεται στο ανακαινισμένο Θέατρο Λαμπέτη για δεύτερη χρονιά. Στο έργο, σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά, ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα στο γάμο του, θα χαθεί κάπου στην Πεντέλη και θα βρεθεί σε ένα παρατημένο θερμοκήπιο, όπου ζουν τρεις πολύ παράξενες αδελφές. Η Άινχόνχεν με τις αδερφές της Άινχόνχεν η οποία είναι μουγγή και κουτσή και Άινχόνχεν η οποία είναι τυφλή και κουφή. Τι θα συμβεί μέσα στην κρεβατοκάμαρα του θερμοκηπίου; Θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τις τρεις αδερφές; Παίζουν: Νίκος Μουτσινάς, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Σύνθια Μπατσή, Ελευθερία Μπενοβία.

5.jpg

Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι. Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868


Μαμά
Το βραβευμένο έργο της Marta Barcelo, που έκανε αίσθηση στο κοινό, αποτελεί ένα εξαίρετο δείγμα της σύγχρονης σκηνής του ισπανικού θεάτρου και μιλάει για την πανανθρώπινη σχέση μεταξύ μάνας και παιδιού. Ο Γιώργος Σουλεϊμάν, μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Ουρανίας», που αγαπήθηκε πολύ από το θεατρικό κοινό, κέρδισε ένα ακόμα στοίχημα σκηνοθετώντας την Ελένη Καστάνη, σε έναν ρόλο ζωής για εκείνη και την Ευγενία Σαμαρά, η οποία αποτέλεσε μία αποκάλυψη στο ρόλο της κόρης. Σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.

psaepsae_uanifu_psaaeuaecuu1.jpg

Νέο Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868.


Του Κουτρούλη ο γάμος
Η Σμαράγδα Καρύδη σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη σπαρταριστή πολιτική σάτιρα του Ραγκαβή, του 1845, με τον Νίκο Κουρή στο ρόλο του Κουτρούλη. Ο Μανόλης Κουτρούλης, ένας ευκατάστατος  ράφτης απ’ τη Σύρο, φτάνει στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την φιλόδοξη Ανθούσα, κόρη του ξενοδόχου Σπύρου. Η Ανθούσα έχει κρυφά απ’ τον πατέρα της σχέση με τον Λεωνίδα Ξανθούλη, έναν νεαρό αστυνομικό γραφέα και προκειμένου να αποφύγει τον γάμο με τον Κουτρούλη του θέτει έναν όρο: Για να γίνει γυναίκα του θα πρέπει να εγκαταλείψει τη ραπτική και να γίνει υπουργός! Στη σκηνή και μια ομάδα καταξιωμένων αλλά και νεότερων ηθοποιών και μουσικών που παίζουν, χορεύουν, τραγουδάνε και ερμηνεύουν τα τραγούδια της παράστασης σε μουσική του Μίνου Μάτσα.

1.jpg

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός. Προπώληση στο viva.gr, πληροφορίες στο 2168004868.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ