- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παιδικό θεατρικό φεστιβάλ κάθε Κυριακή στο θέατρο Γκλόρια
Για παιδιά ηλικίας από 2 έως 16 ετών, από το Πολιτιστικό Πάρκο
Το Πολιτιστικό Πάρκο παρουσιάζει ένα θεατρικό φεστιβάλ για παιδιά ηλικίας από 2 ως 16 ετών κάθε Κυριακή στο θέατρο Γκλόρια και μικρό Γκλόρια.
Πέντε σημαντικές θεατρικές παραγωγές δίνουν τη δυνατότητα στις οικογένειες να επισκεφθούν ένα χώρο και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Πάρκου. Καταξιωμένες παραγωγές με πολυμελείς θιάσους που ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν τα παιδιά σε σύγχρονα θέματα, όπως είναι το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, η διαφορετικότητα, οι φυλετικές διακρίσεις, η φιλία και η ομαδικότητα.
Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει όλο το θεατρικό χειμώνα ξεκινάει στις 13 Οκτωβρίου στο μικρό Γκλόρια με την παράσταση «Οδέττη, η μάγισσα των παιχνιδιών, εκπαιδεύοντας τον Αρθρούρο» κάθε Κυριακή στις 15:30 και τον Νοέμβριο στις 12:30. Μια παράσταση που παίζεται τα τελευταία 3 χρόνια και αγαπάνε τα παιδιά ηλικίας από 3 ως 9 ετών.
Στις 20 Οκτωβρίου οι αγαπημένοι των νηπίων «Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του» μαθαίνουν τα νήπια από 2 ως 5 ετών τις έννοιες της μουσικής, τις νότες και τους ήχους σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό και βραβευμένο θεατρικό έργο της Κατερίνας Βασδέκη στις 11:00 για όλο το χειμώνα. Το έργο παίζεται για δεύτερη χρονιά και το έχουν δει χιλιάδες παιδιά στο θέατρο και στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Το έργο του Μολλιέρου «ο Φιλάργυρος» προτείνει το πολιτιστικό πάρκο για τους έφηβους. Ένας πολυμελής θίασος παρουσιάζει μια λαϊκή κωμωδία με πολύ γέλιο και πολλά νοήματα. Κάθε Κυριακή στο μεγάλο Γκλόρια στις 15:30 και δυστυχώς για 4 μόνο παραστάσεις. Το έργο μπορεί να επανέλθει το Μάρτιο στο ίδιο θέατρο.
Οι παραγωγές του Πολιτιστικού Πάρκου, έγιναν γνωστές με το έργο «Jazz for kids: H ιστορία ενός ρυθμού». Για τρίτη χρονιά και δεύτερη στο θέατρο Γκλόρια η παράσταση αυτή είναι μια διαφορετική πρόταση για το παιδικό θέατρο. Σε κείμενα του Δημήτρη Λέντζου με ζωντανή ορχήστρα που διευθύνει ο γνωστός στην jazz A. Χρηστίδης και μπαλέτο με χορογραφίες από την Αννούσκα Οικονόμου η ιστορία του ρυθμού από τη γιαγιά jazz γίνεται η ευκαιρία για τα παιδιά, εκτός από την ψυχαγωγία να μάθουν για τις φυλετικές διακρίσεις, τη διαφορετικότητα, το μεταναστευτικό και την καινοτομία μέσα από τους πίνακες του Vasili Kandinski. Μια παράσταση που αρκετές φορές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι sold out. Από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο μεγάλο Γκλόρια στις 12:00.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει και δύο άλλες παραστάσεις που θα ξεκινήσουν στις 24 Νοεμβρίου στις 15:30, τους «3 Κοσμοναύτες», το μοναδικό παιδικό έργο του σύγχρονου Ιταλού στοχαστή Ουμπέρτο Έκο και την νέα μουσικοθεατρική παραγωγή «ο Κατακλυσμός». Οι «3 Κοσμοναύτες» γράφτηκαν τη δεκαετία του 1960 στον Ψυχρό Πόλεμο όταν το διάστημα ήταν όνειρο για τον άνθρωπο και μεσουρανούσαν οι εξωγήινοι. Ο Ούκου είναι ένα εξωγήινο πλάσμα που αναλαμβάνει για λογαριασμό του Έκο να μας δείξει τις ανθρώπινες αδυναμίες, είναι ένα διαφορετικό πλάσμα με συναισθήματα. Ποια θα είναι η καλύτερη παράσταση; Το Jazz for kids ή ο Κατακλυσμός, η νέα παραγωγή του Πάρκου; Τι είναι ο Κατακλυσμός? Η γνωστή ιστορία του Νώε από την πλευρά των ζώων. Ένας νέος κόσμος χτίζεται και όλοι ενδιαφέρονται για μια καλύτερη θέση σε αυτόν. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ώρα 15:30 στο Γκλόρια η κιβωτός του Νώε ξεκινάει το ταξίδι της. Με την ομάδα του Jazz for kids (Δ. Λέντζος, Π. Σπηλιόπουλος, A. Οικονόμου) με πρωτότυπη μουσική από τον Γ. Καγιαλίκο και πολυμελή θίασο από ηθοποιούς και χορευτές φιλοδοξεί να έχει την επιτυχία του Jazz ή ακόμα και να το ξεπεράσει.
Δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις στο site του Πολιτιστικού Πάρκου. Εισιτήρια διατίθενται στα mikroparkaki.gr, ticketservices.gr & ticketmaster.gr. O Φιλάργυρος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά 12-16 ετών να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν μέσα από το πρόγραμμα Ευριπίδης που υλοποίει το Πολιτιστικό Πάρκο για τους έφηβους και το θέατρο. Πληροφορίες-κρατήσεις 2103647200, 2103647201, 2299042100.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια για το έργο του Στίβεν Κινγκ που παίζεται στο θέατρο Άνεσις
Ο Αστέριος Πελτέκης διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή για τη χρυσή εποχή των σκυλάδικων
Η ηθοποιός υποδύεται μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της παράστασης τη ζωή και το έργο της Ανί Ερνό στην παράσταση «Τα Χρόνια»
Είδαμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και φτιάξαμε… συκώτι
Η γνωστή ηθοποιός παίζει στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» στο θέατρο Ζίνα
Τελευταίες παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το σπίτι στην Εθνική- Ένα ήσυχο μέρος» στο θέατρο Άλφα- Ληναίος Φωτίου
Ο γνωστός ηθοποιός υποδύεται τον Χουάν στο «Τεστ», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σούγαρη
Η γνωστή ηθοποιός μας μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση της Χαράς Ρόμβη στο Από Μηχανής Θέατρο
Δυνατά κείμενα, μεγάλοι σκηνοθέτες, σπουδαίες ερμηνείες
Μιλήσαμε με τον πρωταγωνιστή του «Festen» στο θέατρο Άλμα
Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη με αφορμή τον «Αρχιμάστορα Σόλνες» του Ερρίκου Ίψεν
Ο Δημήτρης Τάρλοου μεταφέρει την επιδαυρική παραγωγή σε εσωτερικό περιβάλλον, μεταφέροντάς μας «πιο μέσα» στο παλάτι, στους χώρους υποδοχής του.
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη με αφορμή το «Intra muros» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Κωμωδίες, ρομαντικές και ανθρώπινες ιστορίες, κλασικά έργα, μουσικές και παιδικές παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας
Μια σόλο τελετουργία της Χριστίνας Κυριαζίδη στο σταυροδρόμι του χορού, του θεάτρου και της ποίησης.
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην «Ήμερη» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη
Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται η τριλογία «Μια Σπουδή Πάνω στην Γυναικότητα» της Χριστίνας Κυριαζίδη
Είδαμε το νέο έργο της Συντεχνίας Γέλιου και μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Βασίλη Κουκαλάνι
Μιλήσαμε με τον γνωστό ηθοποιό με αφορμή την παράσταση «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.