Θεατρο - Οπερα

Μια ενήλικη Αλίκη

Μια αλλιώτικη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων θα παρουσιάσει η Άντζελα Μπρούσκου στο Παλλάς

115010-718264.jpg
Δήμητρα Αναγνώστου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2981-21282.jpg

Μια αλλιώτικη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων θα παρουσιάσει η Άντζελα Μπρούσκου στο Παλλάς, μια Αλίκη που έχει μεγαλώσει και σαν γοητευτική γυναίκα επιστρέφει στο λαβύρινθο της παιδικής της ηλικίας. Ένα διάσημο παραμύθι που δεν είναι ακριβώς για παιδιά και που μας ταξιδεύει στην αθωότητα αλλά και στις σκοτεινές πλευρές της παιδικότητας.

«Είναι ένα παραμύθι που έχει σχέση με το χρόνο, γιατί συνέχεια ψάχνουμε να βρούμε το νόημα της παιδικής μας ηλικίας» μας λέει η σκηνοθέτιδα Άντζελα Μπρούσκου.

«Το κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας συνήθως το ξεχνάμε και το αφήνουμε πίσω, όταν όμως επιστρέφουμε στην αθωότητα που τόσο μας λείπει παρατηρούμε μια μετατόπιση του χώρου και του χρόνου, μια αντίθεση ανάμεσα σε αυτά που είχαμε ή ήμασταν μικροί και αυτά που είμαστε σήμερα. Και η επιθυμία μας να ξαναγυρίσουμε έχει να κάνει με το μεγάλωμά μας, την πορεία μας προς το θάνατο και το φόβο του θανάτου. Κάθε απόπειρα να ξαναγίνουμε μικρά παιδιά απαλύνει το φόβο του θανάτου – σα να προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο για να ξαναζήσουμε».

Στην παράσταση η Αλίκη περνά μια δοκιμασία, δεν πρόκειται μόνο για μια επιστροφή, θέλει να ξαναζήσει τις φωτεινές και σκοτεινές περιόδους της ζωής της, να νιώσει ξανά τον κίνδυνο και να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει και η τωρινή, σύγχρονή της ζωή. Η Όλια Λαζαρίδου υποδύεται την ενήλικη Αλίκη που, μέσα από ένα έργο ψυχανάλυσης, επιχειρεί να ξαναβρεί τον εαυτό της αλλά και να συνθέσει το παζλ της οικογένειας και των αναμνήσεων.

Info : WONDERLANDΣκηνοθεσία - δραματουργία: Άντζελα ΜπρούσκουΠαίζουν: Όλια Λαζαρίδου, Μάξιμος Μουμούρης, Παρθενόπη ΜπουζούρηΠαλλάς, Βουκουρεστίου 5, 210 3213.100

Από 3/2, για περιορισμένες παραστάσεις

 

INFO
Wonderland Σύγχρονο
Διάρκεια: '

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άντζελα Μπρούσκου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σ. Γιαγκούλης, Ό. Λαζαρίδου κ.ά.
Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ