Μουσικη

40 χρόνια Μωρά στη Φωτιά και ο θρύλος της Πολυκατοικίας Τσιγαρίδα

Η Θεσσαλονίκη των τελών της δεκαετίας του ογδόντα ήταν μια Πόλη στις Φλόγες

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40 χρόνια Μωρά στη Φωτιά και ο θρύλος της Πολυκατοικίας Τσιγαρίδα
© Ηλίας Μωραΐτης

Τα Μωρά στη Φωτιά συμπληρώνουν 40 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου και το γιορτάζουν με μια συναυλία στην Τεχνόπολη

Κοφτερό μπάσο, σκέτη λάμα. Και ουρλιαχτό, «Θέλω ένταση, την θέλω τώρα, τώρα αμέσως/ θέλω ένταση, την παίρνω τώρα, τώρα αμέσως». Κάποτε, στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή, Άνω Λαδάδικα. Τέλη δεκαετίας του ογδόντα αλλά και τώρα, μιας και οπότε με βγάλει από εκεί ο δρόμος, βοούν στα αυτιά μου οι απόηχοι όχι μόνο του «Third Uncle» και των περισσότερων ρεφρέν από την «Πιπίλα» του Σαλβαντόρ και των Μωρών στη Φωτιά.

Μαζί τους επιστρέφουν και ένα κάρο αναμνήσεις, όπου πρωταγωνιστούν τεράστιοι αρουραίοι που καμιά γάτα δεν τολμούσε να τους πάρει στο κατόπι· παρενδυτικοί και Πεταλούδες, σώματα και επιθυμίες αμολυμένες στα στενά και τις διακλαδώσεις τους που έφταναν ως την Πολυτεχνείου για το μεροκάματο. Η τότε χλωρίδα και η πανίδα της Ολυμπίου Διαμαντή στα Λαδάδικα circa 1987: δεν υπάρχουν μπεργκεράδικα, ούτε στούντιο για πιλάτες, ορθοδοντικές κλινικές, νεομπαρμπέρικα και ντελικατέσεν, μόνο σφαλιστά κεπέγκια από τα χρωματοβαφάδικα και τα βοτανομάγαζα της Βίκτωρος Ουγκώ και της Εδέσσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Myrophora, Kiki Botonaki, Pinelopi: Τρεις DJs του Reworks μιλούν για τη θάση της γυναίκας στην ηλεκτρονική σκηνή
Myrophora, Kiki Botonaki, Pinelopi: Τρεις DJs του Reworks μιλούν για τη θέση της γυναίκας στην ηλεκτρονική σκηνή

Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY