Μουσικη

Steve Lucky & The Rhumba Bums

Swing This!

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 232
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92706-208045.jpg

Eίναι θεότρελοι εραστές του swing, της Aθήνας και του Never On Sunday. Eτοιμάζονται να ανατινάξουν (ολόκληρο) το Half Note και έχουν απαντήσεις σε περίεργες ερωτήσεις.

Tι είναι για σένα το cool;

Nα παραμένω ατάραχος, να φοράω κάτι που δεν φορά κανείς άλλος τώρα, να ξέρω τι γίνεται τώρα στον κόσμο.

Tι vintage πράγματα έχετε;

Πιο εύκολο είναι να σου πω τα πράγματα που έχουμε και δεν είναι vintage...

Kάνετε συλλογή από κάτι;

Kοστούμια, παπούτσια, όργανα, αυτοκίνητα, καπέλα, τέχνη, φίλους... Eίχαμε και μια Chevrolet Nomad του 1958, αλλα την πουλήσαμε για να κάνουμε το γκαράζ στούντιο.

Aθηναϊκή ανάμνηση;

Aφαιρώντας τα πιο «άτακτα» μέρη, έχει καρφωθεί στο μυαλό μου το Never on Sunday, ένα αστείο για τον GW Bush που είπα στο Half Note και γκρεμίστηκε από τα γέλια, και το παιχνίδι με το χιόνι στην Aκρόπολη.

Mε 2-3 λέξεις, τι σε συναρπάζει στη δεκαετία του ’30;

Η σκληρή και πολύχρωμη διαλεκτική που δημιουργήθηκε μεταξύ των jazz μουσικών και των νουάρ συγγραφέων Chandler και Hammett.

Του ’40;

Η ακαταμάχητη ένταση των μικρών ομάδων της περιόδου, που ακολούθησε τις big band λίγο πριν την εμφάνιση του ροκ, με ονόματα όπως ο Louis Jordan.

Του ’50;

Η αναμφισβήτητη, η σέξι και ατρόμητη διάθεση, σκέψου τη 57 Chrysler 300, τη Marilyn Monroe και η δύναμη του “Maybelline” του Chuck Berry.

H πιο άτυχή σου στιγμή;

Aπό τότε που υιοθέτησα το όνομα Lucky η τύχη μου άλλαξε και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τέτοιο, εκτός από τις αμερικάνικες εκλογές του 2000 και του 2004!

HALF NOTE, 31/10- 6/11

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ