- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανακοινώθηκε το μεταθανάτιο EP της Μαριάν Φέιθφουλ - Ακούστε το νέο τραγούδι Burning Moonlight
Ένα μουσικό ταξίδι 60 ετών - Κυκλοφορεί στις 12 Απριλίου για το Record Store Day
Μαριάν Φέιθφουλ: Ακούστε το Burning Moonlight από το μεταθανάτιο EP της Αγγλίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού - Κυκλοφορεί στις 12 Απριλίου στο Record Store Day
Ένα EP με τέσσερα νέα τραγούδια της Μαριάν Φέιθφουλ πρόκειται να κυκλοφορήσει μεταθανάτια στις 12 Απριλίου, με αφορμή το Record Store Day.
Αρχικά, το Burning Moonlight της Μαριάν Φέιθφουλ θα κυκλοφορήσει ως συλλεκτικό βινύλιο, ενώ στις 6 Ιουνίου θα διατεθεί παγκοσμίως σε ψηφιακή μορφή.
Οι τέσσερις νέες ηχογραφήσεις έχουν τις ρίζες τους στα δύο πρώτα άλμπουμ της Μαριάν Φέιθφουλ, τα οποία κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα πριν από 60 χρόνια, στις 15 Απριλίου 1965.
Μαριάν Φέιθφουλ: Ένα μουσικό ταξίδι 60 ετών
Ο εκτελεστικός παραγωγός του EP, Andrew Batt, εξηγεί: «Ήταν πολύ ασυνήθιστο να ξεκινήσει κάποιος την καριέρα του με αυτόν τον τρόπο, οπότε αποφασίσαμε να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο. Η μία πλευρά του EP είναι εμπνευσμένη από το ποπ ντεμπούτο της Μαριάν Φέιθφουλ, ενώ η άλλη τιμά τις φολκ ρίζες της στο Come My Way».
Το ποπ παρελθόν της Φέιθφουλ και η επιστροφή στις φολκ ρίζες
Η πρώτη πλευρά του EP αποτίει φόρο τιμής στην ποπ περίοδο της Μαριάν Φέιθφουλ και ανοίγει με το “Burning Moonlight”, που κυκλοφορεί σήμερα.
Το τραγούδι είναι μια συγκινητική μπαλάντα για την αντοχή και την αποδοχή, εμπνευσμένη από τον εναρκτήριο στίχο του πρώτου της single, “As Tears Go By” (“It is the evening of the day”).
Το κομμάτι ακολουθεί το “Love Is”, ένας αισιόδοξος ύμνος στην αγάπη, γραμμένος με τον εγγονό της, Oscar Dunbar, ο οποίος αναβιώνει τον ποπ ήχο των ‘60s.
View this post on Instagram
Η δεύτερη πλευρά του EP ανασυνδέει τη Μαριάν Φέιθφουλ με το φολκ παρελθόν της:
Το “Three Kinsmen Bold”, ένα παραδοσιακό τραγούδι που έμαθε από τον πατέρα της, Γκλιν Φέιθφουλ, ο οποίος είχε σημαντική επίδραση στις πρώτες ηχογραφήσεις της.
Μια νέα ερμηνεία του “She Moved Thru’ The Fair”, ενός κομματιού που η Μαριάν Φέιθφουλ ερμήνευε σε όλη της τη ζωή και ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1966.
Η ίδια η Μαριάν Φέιθφουλ για το EP
Μετά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, η Μαριάν Φέιθφουλ δήλωσε:
«Είναι μια καλή στιγμή για να κοιτάξω πίσω. Με βοηθάει να θυμηθώ όλα όσα έχω κάνει. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα νοσταλγικό άτομο, αλλά απολαμβάνω αυτή την περίοδο αναστοχασμού».
Η παραγωγή και οι συνεργάτες
Το EP παρήγαγαν οι Head, Rob Ellis, Oscar Dunbar και Andrew Batt. Το εξώφυλλο περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένα έργα τέχνης από τον καταξιωμένο Αυστραλό καλλιτέχνη David Frazer.
«Είμαι τόσο χαρούμενος που βρήκαμε μια στιγμή όπου η Marianne αισθανόταν έτοιμη να γράψει και να τραγουδήσει ξανά. Όλοι γνωρίζαμε ότι η υγεία της είχε δημιουργήσει δυσκολίες, αλλά, όπως πάντα, η Marianne επέμεινε. Νομίζω ότι καταφέραμε να πάμε σε μια νέα κατεύθυνση, κάτι που εκείνη πάντα προσπαθούσε να κάνει στην μακρόχρονη καριέρα της».
(Με πληροφορίες του Uncut)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Παραμένει αμετάβλητη η κορυφή;
Η Τακαΐτσι συνάντησε το συγκρότημα στο Τόκιο και δήλωσε στον Ίαν Πέις «είσαι θεός»
Δυναμική παρουσία στο ολλανδικό pre party και σταθερή θέση της Ελλάδας στα στοιχήματα
Η αρχή του τέλους για τους Beatles
Η ζωή της τραγουδίστριας από το κίτρινο φορτηγάκι στη βρετανική επαρχία μέχρι τα μεγαλύτερα stages και τις συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής
Κυκλοφόρησε το single «Going Shopping» - Στις 26 Ιουνίου η επίσημη κυκλοφορία του έβδομου δίσκου τους
Η αφήγηση καλύπτει την επιβίωσή του μετά από 9 πυροβολισμούς, το εκρηκτικό ντεμπούτο άλμπουμ του και την απόλυτη εδραίωσή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.