- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι Majovoli είναι πρώτα φίλοι και μετά συγκρότημα
Majovoli, μανιτζέβελοι, χαλαροί, με μια φράση: take it easy
Άλλοι τους πρωτοσυναντήσαμε στο Tik Tok, άλλοι τους πετύχαμε σε κάποιο live στην Αριστοτέλους. Σημασία έχει ότι τους γνωρίσαμε. Οι Majovoli είναι χαλαροί, είναι cool, είναι easy going. Μετά το πρωτότυπο live που διοργάνωσε ο Voice 102,5 στο μετρό του Συντάγματος, οι Majovoli, το μουσικό γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη, ήταν καλεσμένοι στη σειρά Podcasts του σταθμού.
Θα θέλατε να μας πείτε αρχικά ονόματά σας, γιατί είστε και πέντε.
Εγώ είμαι ο Δημήτρης, παίζω μπάσο.
Εγώ είμαι ο Τάσος, τραγουδάω και παίζω κιθάρα.
Εγώ είμαι ο Χριστόφορος, τραγουδάω και παίζω ντραμς.
Εγώ είμαι ο Θανάσης, τραγουδάω.
Εγώ είμαι ο Ιωάννης, τραγουδάω και παίζω κιθάρα.
Πώς προέκυψαν οι Majovoli; Ήταν μία ιδέα που χτίστηκε εξ αρχής ή προέκυψαν; Ποιο είναι το story σας;
Γενικά ήταν πολύ τυχαίο το όλο σκηνικό. Επί καραντίνας μαζευόμασταν σε ένα σημείο στη Θεσσαλονίκη και παίζαμε μουσική με διάφορα όργανα. Στην αρχή είχαμε ξεκινήσει εγώ (Θανάσης) με τον Ιωάννη και μετά ήρθαν και ο Τάσος με τον Χριστόφορο και έκατσαν μαζί μας, χωρίς να γνωριζόμαστε. Παίξαμε μαζί, έγινε λίγος... χαμούλης και κάπως έτσι δέσαμε. Έτσι μετά από λίγο καιρό αποφασίσαμε να το κάνουμε όλο αυτό μαζί. Μετά ήρθε και το τελευταίο κομμάτι, ο Δημήτρης, και δέσαμε όλοι μαζί. Πριν σκάσει όλο αυτό με τα social media ήμασταν ήδη έναν χρόνο μπάντα απλά δεν είχαμε μπει στη διαδικασία ποτέ να ανεβάσουμε τίποτα στο Τιk Τok ή στο Ιnstagram.
Θανάσης: Τους παρακαλούσα ένα δίμηνο να ανεβάσουμε...
Για όσους δεν το ξέρουν, τι σημαίνει το όνομά σας "Majovoli";
Σημαίνει χαλαροί, ευπροσάρμοστοι, easy going, όλα εύκολα και όλα ωραία, αυτοί που ρολάρουν. Είναι αλλιώς η λέξη "μανιτζέβελοι" που λένε κάποιοι.
Ασχολιόσασταν με τη μουσική από πριν; Yπάρχει μουσικό background σπουδών;
Όλοι έχουμε σπουδάσει κάτι αλλά δεν ασχολιόμασταν έτσι όπως κάνουμε τώρα με τη μουσική, ήταν σαν χόμπι και προσπαθούμε να το κάνουμε το κανονικό μας επάγγελμα, να βιοποριζόμαστε μόνο από αυτό. Η αλήθεια είναι ότι από τους 5 που είμαστε τώρα εδώ, αν φέρεις ένα πεντάγραμμο, οι τέσσερις από τους πέντε δεν μπορούν να διαβάσουν ούτε το εξώφυλλο.
Πολλές φορές δεν έχει και σημασία, αρκεί να έχεις την αίσθηση που λέμε.
Έχει σημασία αλλά εξαρτάται σε ποιον απευθύνεσαι, τι θέλεις να δώσεις στον κόσμο που ακούει. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να παρέχουμε τέτοια μουσική υψηλής ποιότητας λες και είμαστε ο Ραχμάνινοφ και ο Μπετόβεν, αλλά ξέρουμε να περνάμε καλά. Αυτό κάνουμε κάθε φορά που παίζουμε και αυτό για κάποιο λόγο σε κάποιους ανθρώπους αρέσει.
Αυτό φαίνεται εξάλλου και από το κοινό σας και από την αλληλεπίδραση που φαίνεται να έχετε στα social media. Πώς σας φαίνεται που σε κάποια φάση αρχίσατε να γίνεστε γνωστοί και viral και να παίρνετε πολλά likes και σχόλια στο Tik Tok;
Ιωάννης: Εμένα είναι η καλύτερή μου τα σχόλια. Μου αρέσει πολύ να απαντάω στα σχόλια. Όλο το βαϊράλιτι είναι το αγαπημένο μου κομμάτι. Μου αρέσει να μου πει κάποιος έξω "Α, σε είδα στο Tik Tok". Μου αρέσουν τα ωραία σχόλια που μας κάνουν, παίρνεις πολύ ωραίο feedback. Και καμιά φορά τρολάρουμε κιόλας.
Θανάσης: Εμένα μου αρέσει η δημοσιότητα (αστειευόμενος).
Άρα, εσύ έχεις έρθει για τη φάση «όχι για τις πληροφορίες» (γέλια). Πείτε μας ένα αρνητικό σχόλιο που σας έχουν κάνει.
Ένα σχόλιο που μας κάνουν διάφοροι μάγκες του πληκτρολογίου αφορά τη σεξουαλικότητα. Άλλα συχνά σχόλια που μας κάνουν είναι ότι μοιάζουμε όλοι μεταξύ μας. Ο Θανάσης μοιάζει με τον Ανδρέα Γεωργίου, ο Τάσος μοιάζει με τον Maluma και με τον Αναστάσιο Ράμμο. Γενικά αυτή είναι η πλειοψηφία των σχολίων. Κάποιος θα γράψει "Αχ ο Αντρέας Γεωργίου" και κάποιος άλλος (θα γράψει) "Μπράβο παιδιά για αυτό που κάνετε".
Και εγώ όταν σας είχα πρωτοδεί στα social media είχα πει ότι μοιάζετε πολύ. Nόμιζα ότι είστε αδέρφια.
Είμαστε αδέρφια... στην ψυχή.
Μιας και λέμε για το Tik Tok, το ψεκαστήρι που χρησιμοποιείτε σαν prop σε κάποια βιντεάκια σας πώς προέκυψε;
Δεν το σκεφτήκαμε πολύ. Στο σπίτι που γυρνάμε τα βίντεο έχουμε κάποια φυτά και τα ψεκάζουμε με αυτό το ψεκαστήρι. Καμιά φορά αν κάνει κάποιος κάποια αταξία τον ψεκάζουμε και αυτόν (γέλια). Γενικά αυτά που ανεβάζουμε στα βίντεο τα βγάζουμε μέσα σε 10 λεπτά. Το στήνουμε, το τραγουδάμε. Εκτός από την αρχή που μπορεί να μας έπαιρνε λίγο παραπάνω, αλλά όσο το κάνουμε τόσο πιο γρήγορα κι εύκολα βγαίνει.
Τα τραγούδια που λέτε στο Tik Tok τα τραγουδάτε και στα live σας;
Όχι όλα, αλλά τα περισσότερα,
Κάνετε και παρέα μεταξύ σας ή είστε μόνο συνεργάτες;
Είμαστε καθημερινά μαζί, κυρίως παρέα κάνουμε. Υπερβολικά πολλη παρέα, που ίσως δεν χρειάζεται και τόσο. Μία φορά τον χρόνο παίρνουμε ένα δίμηνο διάλειμμα ώστε να μην πολύ βλεπόμαστε.
Το live στο Μετρό του Συντάγματος με τον Voice 102.5 πώς σας φάνηκε σαν εμπειρία, που ο κόσμος που έβγαινε από το μετρό σταματούσε κι έβγαζε βίντεο και φωτογραφίες;
Θανάσης: Εμένα μου θύμισε κάτι παρόμοιο που είχε γίνει στην Αμερική και έλεγα πάντα ότι ήθελα να το κάνω αυτό. Νομίζω δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, τουλάχιστον εγώ δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο και μου άρεσε πάρα πολύ η εμπειρία. Γενικά ήταν κάτι πολύ φυσικό για εμάς γιατί εμείς παίζαμε χρόνια τώρα στον δρόμο. Το πρώτο live που παίξαμε όλοι ήταν σε ένα πάρκο, το δεύτερο ήταν σε έναν δρόμο. Γενικά έχουμε παίξει σε δρόμους και ο περαστικός μάς είναι πάρα πολύ οικείος. Μας άρεσε πάρα πολύ ήταν ωραία που είχαμε και καλό ήχο είχαμε και καιρό να κάνουμε κάτι τέτοιο στον δρόμο, οπότε γουστάραμε.
Ακούτε ραδιόφωνο;
Μερικές φορές ναι. Όχι όσο παλιά, αλλά ναι.
Κυκλοφορήσατε και πρόσφατα το καινούργιο σας κομμάτι «Πιο κοντά» που θα το ακούσουμε λογικά και στο Καφεθέατρο στο live σας στις 21 Φεβρουαρίου. Οι στίχοι και η μουσική στα κομμάτια σας είναι δικά σας. Πώς γράφεται ένα κομμάτι από πέντε άτομα;
Συνήθως κάποιος φέρνει την ιδέα στην μπάντα και τη δουλεύουμε όλοι μαζί. Τώρα, το κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό. Δεν καθόμαστε όλοι μαζί να γράψουμε τους τοίχους και τη μουσική, είναι λίγο δύσκολο αυτό. Και γενικά στο δισκογραφικό κομμάτι κάποιος πρέπει να αναλάβει κάποια πράγματα να κάνει. ο Δημήτρης, ας πούμε, έχει λίγη περισσότερη γνώση στα ηχοληπτικά, ο Τάσος είναι αμέσως μετά, push-άρει κι αυτός για να προχωράει το κομμάτι και ο καθένας προσθέτει το λιθαράκι του όσο γίνεται.
Δημήτρης: Γενικά παίρνεις μία ιδέα σε μία πρώιμη φάση και την αναπτύσσεις. Εμείς όμως που βγάλαμε ένα κομμάτι για πρώτη φορά και δεν είχαμε καμία σχέση με την παραγωγή ούτε με τη σύνθεση, ο καθένας έβαζε αυτό που ήξερε, το δικό του κομμάτι και κάπως έτσι βγήκε κάτι. Κάποιος έγραφε τους στίχους, κάποιος τη μουσική, κάποιος ήξερε να στήσει την ενορχήστρωση, γιατί εμείς δεν είχαμε εξωτερική βοήθεια, ο καθένας έπρεπε να βοηθήσει έτσι όπως ήξερε να βοηθήσει.
Με τι είστε ερωτευμένοι, τι είναι ο έρωτας για εσάς και πώς βγαίνει αυτό στην τέχνη σας και στη μουσική σας; Μπορεί να μην είστε ερωτευμένοι με κάποιον άνθρωπο συγκεκριμένα. Ερωτευόμαστε πολλά πράγματα στη ζωή, μπορεί να ερωτευόμαστε την ίδια τη ζωή, τη φύση, τη μουσική.
Μας αρέσει η ιδέα. Μπορεί να γράψουμε τραγούδια που να μην είναι για εμας απλά να πάρουμε έμπνευση από τον έρωτα. Γενικά, για να γράψεις χρειάζεται να είσαι "ερωτευμένος" με κάτι για να σου βγει κάποιο συναίσθημα. Αλλιώς μετά το κομμάτι είναι πιο ρηχό. Ανεξάρτητα με το κομμάτι της έλξης ο έρωτας έχει να κάνει με το συναίσθημα αυτό που σε κάνει να πηγαίνεις λίγο παραπέρα και σε κινητοποιεί να πας λίγο πιο κάτω από το σημείο που βρίσκεσαι τώρα. Είτε πρόκειται για έναν άνθρωπο που θα χρειαστεί για αυτόν να κάνεις το extra βήμα είτε πρόκειται για κάτι το οποίο το αγαπάς πολύ και θα πρέπει να αφήσεις κάτι άλλο πίσω. Συνήθως, το έχουμε στο μυαλό μας σαν κάτι μόνο θετικό αλλά είναι και αυτό ένα συναίσθημα που όσο όμορφο και αν είναι, μπορεί να πονάει κιόλας. Και ο καλύτερος έρωτας θα έχει μέσα πόνο και στεναχώρια, αλλιώς είναι μόνο για τις 14 Φλεβάρη και για να ανταλλάσσουμε σοκολατάκια.
Χριστόφορος: Ο έρωτας μάς παραπέμπει σε κάτι πιο γρήγορο, είναι κάτι που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι το ωραίο με τον έρωτα, ότι μπορεί να σε κάνει να ζήσεις το τώρα λίγο πιο έντονα, λίγο πιο δυνατά, αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Ο έρωτας κάποια στιγμή θα φύγει, θα αρχίσει να σβήνει.
Τάσος: Έχει κοπέλα, κόφτε το αυτό (γέλια).
Ιωάννης: Εγώ δεν είμαι πολύ fan του έρωτα. Είμαι πιο πολύ της αγάπης. Εντάξει, το πάθος το δέχομαι (το να έχεις πάθος με κάτι) αλλά νομίζω ότι αφοσιώνεσαι και ασχολείσαι πολύ πιο ενεργά με κάτι όταν το αγαπάς. Ο έρωτας νομίζω πως είναι λίγο εγωιστικός.
Θα γράφατε τραγούδι για να το αφιερώσετε σε κάποιο πρόσωπο;
Υπάρχουν πολλά τραγούδια που έχει γράψει ο καθένας, στο ντουλαπάκι, που λέμε, στο συρτάρι αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει.
Και αν μετά το συναίσθημα φύγει;
Έφυγε.
Πιστεύω είναι δύσκολο για τους καλλιτέχνες να πρέπει να τραγουδούν ξανά και ξανά ένα τραγούδι που έχουν γράψει για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο γιατί αν η σχέση τελειώσει, μετά πρέπει να βιώνεις τον ίδιο πόνο ξανά και ξανά για κάποιο διάστημα.
Σε κάποια φάση ίσως φεύγει αυτό. Θα το πεις 5, 6, 10 φορές, σε κάποια φάση δεν θα είναι το ίδιο. Όλα τα τραγούδια έχουν κάποιο αντίκτυπο μέσα μας αλλά όσο τα τραγουδάς και τα ξανατραγουδάς αυτό αρχίζει και φεύγει. Πάντα θα υπάρχει μία γλυκιά ή μια πικρή ανάμνηση για τον στιχουργό, τον συνθέτη η τον ερμηνευτή. Γενικά είναι πολύ ωραίο συναίσθημα το να είσαι δεμένος με ένα κομμάτι και να το τραγουδάς ξανά και ξανά. Και να μην έχεις γράψει εσύ το τραγούδι, το να το ερμηνεύεις εκείνη την ώρα απευθείας, ανεξάρτητα αν είναι δικιά σου η μουσικής ή οι στίχοι, ταυτίζεσαι με αυτό που μεταφέρει ο καλλιτέχνης που το έχει γράψει. Εσύ εκείνη την ώρα πρέπει να το μεταφέρεις στον κόσμο, άρα πρέπει να το νιώσεις και εσύ για να μπορέσεις να το μεταφέρεις.
Πώς βλέπετε το επόμενο βήμα;
Θέλουμε να στοχεύουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.
Φαντάζομαι θα συνεχίσουμε να σας βλέπουμε και στο Tik Tok και στα Social Media.
Αν όλα πάνε καλά, ναι! Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει.