Μουσικη

Μισό εκατομμύριο κόσμος στο New Orleans Jazz Fest για τους Rolling Stones

Ήταν η πρώτη εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος στη διοργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μισό εκατομμύριο κόσμος στο New Orleans Jazz Fest για τους Rolling Stones
The Rolling Stones band members Mick Jagger (C) and Ronnie Wood (R) attend the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid, in Barcelona, Catalonia, Spain, 28 October 2023. EPA/Quique Garcia

Rolling Stones: Μισό εκατομμύριο κόσμος στο New Orleans Jazz Fest

To δέλεαρ της εμφάνισης των Rolling Stones ώθησαν την προσέλευση στο Φεστιβάλ Τζαζ και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Νέας Ορλεάνης του 2024 σε πάνω από 500.000 άτομα, δήλωσαν οι διοργανωτές τη Δευτέρα.

Αυτή ήταν η δεύτερη υψηλότερη προσέλευση στην ιστορία του φεστιβάλ - ακριβώς πίσω από τους 600.000 συμμετέχοντες το 2001. Το 2023, περισσότεροι από 460.000 άνθρωποι πέρασαν τις πύλες του φεστιβάλ.

«Το φετινό φεστιβάλ παρουσίασε όσο ποτέ άλλοτε τόσο ξεκάθαρα την ομορφιά του», ανέφερε σε δήλωσή του ο παραγωγός του φεστιβάλ Quint Davis. «Παρακολουθώντας τους Rolling Stones να παίζουν με τους αστέρες της Νέας Ορλεάνης και της Λουιζιάνας Irma Thomas και Dwayne Dopsie, ήταν σαν να γινόμαστε μάρτυρες της δύναμης του Φεστιβάλ να καταδεικνύει τη σύνδεση του πολιτισμού μας με μερικές από τις σπουδαιότερες μουσικές της εποχής μας».

Η ιστορική, sold-out εμφάνιση των Rolling Stones την περασμένη εβδομάδα ήταν η θριαμβευτική κατάληξη μιας πολυετούς προσπάθειας να έρθει το συγκρότημα στη διοργάνωση, μετά τις ακυρώσεις το 2019 και το 2021. 

The Rolling Stones - Let it Bleed @ NOLA Jazz Festival 5-2-2024

Άλλες κορυφαίες στιγμές του φεστιβάλ του 2024 ήταν το μοναδικό στη Νέα Ορλεάνη σετ του Jon Batiste που απέτισε φόρο τιμής στους θρύλους του πιάνου της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των Professor Longhair, Fats Domino και Allen Toussaint. Υπήρξε επίσης η ηλεκτρική επιστροφή των Foo Fighters στη διοργάνωση, καθώς και οι εμφανίσεις του Chris Stapleton, των Killers, της Queen Latifah, της Fantasia και του Vampire Weekend.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.