Μουσικη

Πέθανε ο τραγουδοποιός Έρικ Κάρμεν - Δημιουργός του πασίγνωστου «All By Myself»

Τεράστια επιτυχία του και το «Hungry Eyes» από την ταινία «Dirty Dancing»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρικ Κάρμεν: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο τραγουδοποιός του «All By Myself» - Μεγάλος ο κατάλογος επιτυχιών του Αμερικανού συνθέτη.
Ο τραγουδιστής και συνθέτης Έρικ Κάρμεν πέθανε σε ηλικία 74 ετών © YouTube/screen shot

Έρικ Κάρμεν: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο τραγουδοποιός του «All By Myself» - Μεγάλος ο κατάλογος επιτυχιών του Αμερικανού συνθέτη.

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Έρικ Κάρμεν, γνωστός για τη διαχρονική ποπ επιτυχία του 1975 «All By Myself» πέθανε σε ηλικία 74 ετών, ανακοίνωσε η σύζυγός του.

Έρικ Κάρμεν: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο τραγουδοποιός του «All By Myself» - Μεγάλος ο κατάλογος επιτυχιών του Αμερικανού συνθέτη.
Μια από τις μεγάλες σόλο επιτυχίες του Έρικ Κάρμεν, το «Hungry Eyes» συμπεριλήφθηκε στην ταινία «Dirty Dancing» © Vestron Pictures

Έρικ Κάρμεν: Πέθανε ο τραγουδοποιός των «All By Myself» και «Hungry Eyes»

Ο αμερικανός αστέρας έγινε γνωστός με το power pop συγκρότημα Raspberries πριν καθιερωθεί ως σόλο καλλιτέχνης.

Το «Hungry Eyes», μια από τις τεράστιες σόλο επιτυχίες του, συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ της κλασικής καλτ ταινίας του 1987, «Dirty Dancing».

Eric Carmen - Hungry Eyes (Official HD Video)

«Ο γλυκός, τρυφερός και ταλαντούχος μας Έρικ πέθανε στον ύπνο του το Σαββατοκύριακο», είπε η σύζυγός του Έιμι, σε δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Του έδινε μεγάλη χαρά να γνωρίζει ότι για δεκαετίες, η μουσική του άγγιξε τόσους πολλούς και θα είναι η διαρκής κληρονομιά του», συμπλήρωσε.

Η Έιμι Κάρμεν ολοκλήρωσε τη δήλωσή της με το απόφθεγμα «η αγάπη είναι το μόνο που έχει σημασία... πιστή και για πάντα», από το σόλο άλμπουμ του καλλιτέχνη από το 1977, «Boats Against The Current».

Tον θάνατο του Έρικ Κάρμεν σχολίασε με ανάρτησή του στο X και ο Πολ Στάνλεϊ, συνιδρυτής των Kiss:

«Τραγικά Νέα. Ο Έρικ Κάρμεν πέθανε. Αν και γνωστός σε πολλούς για τη σύνθεση ραδιοφωνικών επιτυχιών όπως το "All By Myself" και άλλα, ο Έρικ ήταν ένας πραγματικός ρόκερ στην καρδιά. Η φωνή του είχε στοιχεία ΜακΚάρτνεϊ και Στιβ Μάριοτ. Οι Raspberries έκαναν συναυλίες μαζί μας. Μια φονική μπάντα ζωντανά και μου άρεσαν οι δίσκοι τους».

Ο Έρικ Κάρμεν με τους Raspberries και ως σόλο καλλιτέχνης

Ο γεννημένος στο Οχάιο τραγουδιστής συνίδρυσε τους Raspberries στις αρχές της δεκαετίας του 1970 μαζί με τον Τζιμ Μπονφάντι και τον Γουόλι Μπράισον, ενώ στο σχήμα αργότερα προσχώρησε ο Ντέιβ Σμάλεϊ μετά την αποχώρηση του Τζον Αλέκσιτς.

Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ «Raspberries» το 1972, με αρκετά κομμάτια να σημειώνουν επιτυχία στα chart, συμπεριλαμβανομένου του «Go All The Way», το οποίο αργότερα απαγορεύτηκε από το BBC στο Ηνωμένο Βασίλειο για σεξουαλικά φορτισμένους στίχους και αργότερα συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινία «Guardians Of The Galaxy» του 2014.

2. Raspberries - Go All The Way

Μετά από τέσσερα άλμπουμ μαζί, το συγκρότημα διαλύθηκε το 1975, με τον Κάρμεν να ξεκινά σόλο καριέρα.

Ανάμεσα στα σόλο κομμάτια για τα οποία είναι πιο γνωστός είναι το «All By Myself», το οποίο αργότερα έγινε μια από τις πιο εμβληματικές επιτυχίες της Καναδής τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν όταν το διασκεύασε.

Eric Carmen - All by Myself (Audio)

Το τραγούδι εμφανίστηκε επίσης στην εναρκτήρια σκηνή του «Ημερολογίου της Μπρίτζετ Τζόουνς».

Ως τραγουδοποιός, ο Κάρμεν είχε επιτυχίες όπως το «Almost Paradise» από το σάουντρακ του «Footloose», καθώς και τα «Never Gonna Fall In Love Again» και «Make Me Lose Control».

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ