Χορος

Dirty Dancing: Μια απολύτως απαραίτητη ταινία χορού

Baby, I ‘ve had the time of my life

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι Να Δω Σήμερα: “Dirty Dancing” του Εμίλ Αρντολίνο - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Τι Να Δω Σήμερα: “Dirty Dancing” του Εμίλ Αρντολίνο - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Παγκόσμια Ημέρα Χορού σήμερα και τί να πρωτοδιαλέξει κανείς από την θάλασσα των ταινιών που θεωρούνται χορευτικές, έχουν θέμα το χορό ή διαθέτουν στοιχεία μιούζικαλ και χορού μαζί. Από τα «Κόκκινα Παπούτσια» ως τον «Μαύρο Κύκνο» και από το «Τραγουδώντας στη Βροχή» ως το «Flashdance», θυμόμαστε εμβληματικές σκηνές χορού, μουσικοχορευτικά θέματα, ακόμη και χορευτικές κινήσεις, οι οποίες έχουν περάσει στην αιωνιότητα του σελιλόιντ. Σήμερα προτείνουμε μια μάλλον αναμενόμενη επιλογή, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Dirty Dancing» του Εμίλ Αρντολίνο.

dirty_dancing_1.jpg

Η Μπέιμπι (Τζένιφερ Γκρέι) είναι μια νεαρή, η οποία το 1963 κάνει διακοπές με την οικογένειά της σε θέρετρο, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης. Εκεί ερωτεύεται τον δάσκαλο χορού, Τζόνι (Πάτρικ Σουέιζι) και παίρνει τη θέση της παρτενέρ του στον χορό, η οποία κάνει έκτρωση με έξοδα που χρηματοδοτεί η Μπέιμπι, ζητώντας από τον πατέρα της, Τζέικ (Τζέρι Όρμπακ). Όταν ο Τζέικ μαθαίνει για το νέο κύκλο φίλων της κόρης του, της απαγορεύει τις περαιτέρω επαφές με τον Τζόνι.

dirty_dancing_2.jpg

Απλή, κατανοητή σαν ύλη που έχει διδαχθεί και κάθε φορά ικανοποιητική για αυτό που είναι, μια ταινία απολύτως απαραίτητη στη φιλμογραφία των χορευτικών ταινιών, γεμάτη εφηβική ενέργεια, ακατέργαστο πάθος και ωμή ένταση και οργιαστικό χορό. Κάθε κίνηση είναι μια υπόσχεση εντός ή εκτός πίστας, η οποία ανενόχλητη οδηγεί στο θρυλικό πέταγμα, πάνω από τις προσδοκίες χιλιάδων φανς της ίδιας της ταινίας, αλλά και του υποτιμημένου γενικώς ταλέντου του υπερλαμπερού Πάτρικ Σουέιζι. Φοβερός τίτλος και φοβερό σάουντρακ. Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το "(I've Had) The Time of My Life".

Dirty Dancing (1987) Official Trailer  - Patrick Swayze, Jennifer Grey Movie HD

Η ταινία «Dirty Dancing» είναι διαθέσιμη στην Apple TV+.

dirty_dancing.jpg

Dirty Dancing
Η.Π.Α., 1987, Έγχρωμη
Δράμα / Μουσική / Ρομαντική, 100’
Σκηνοθεσία: Εμίλ Αρντολίνο
Σενάριο: Έλινορ Μπέργκσταϊν
Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Σουέιζι, Τζένιφερ Γκρέι, Τζέρι Όρμπακ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ