Μουσικη

While She Sleeps: Αυτό το τραγούδι σημαίνει πολλά για εμάς

Ακούστε το νέο τους single «To The Flowers»

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
While She Sleeps: Αυτό το τραγούδι σημαίνει πολλά για εμάς
© Enzo Iriarte

While She Sleeps: Το νέο τραγούδι «To The Flowers» από το άλμπουμ «Self Hell» που κυκλοφορεί στις 29 Μαρτίου.

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από το προ τριετίας εξαιρετικό “Sleeps Society”, οι σπουδαίοι εκπρόσωποι του metalcore While She Sleeps επιστρέφουν με την έκτη τους συνολικά προσπάθεια, “Self Hell”. Το album θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου, συνεχίζοντας την προσήλωση του συγκροτήματος στην Do it Yourself φιλοσοφία, με τις ηχογραφήσεις να γίνονται στο δικό τους Six Audio studio στη γενέτειρα τους, μαζί με τα Metropolis Studios (Λονδίνο) και Treehouse Studio (Τσέστερφιλντ). Η παραγωγή ανήκει στον κιθαρίστα των While She Sleeps, Sean Long και στον Carl Bown, μακροχρόνιο συνεργάτη του συγκροτήματος με σπουδαίο βιογραφικό που περιλαμβάνει ονόματα όπως Trivium, Machine Head, Bullet for my Valentine κ.α.

Ύστερα από δύο καταιγιστικά singles, το ομώνυμο του δίσκου και το “Down”, οι While She Sleeps έδωσαν στη δημοσιότητα και τρίτο κομμάτι από το “Self Hell” ονόματι “To the Flowers”. Το νέο single συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι δύο προκάτοχοι του, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ετερόκλητες επιρροές του γκρουπ, από punk και metal μέχρι κλασική synth-pop. Κάπως έτσι η αναμονή για το νέο album γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Το συγκρότημα μάλιστα ετοίμασε ένα πολύ όμορφο video για το τραγούδι, με κινηματογραφική προσέγγιση που παραπέμπει σε indie παραγωγές.

Μιλώντας για το “To the Flowers”, ο κιθαρίστας Sean Long θα πει χαρακτηριστικά: «Αυτό το τραγούδι σημαίνει πολλά για εμάς. Όσο κι αν αγαπάμε ένα καλό breakdown και ένα βαρύ riff, μεγάλο μέρος του πάθους μας εντοπίζεται στα τραγούδια που προκαλούν συγκινήσεις. Αυτό το τραγούδι μας έκανε να κλάψουμε σχεδόν, επειδή αγγίζει κάτι πολύτιμο μέσα μας. Έναν πόνο που όλοι ξέρουμε και έχουμε νιώσει μέχρι τα βάθη της καρδιάς μας. Η έκφραση του προσωπικού μας πόνου μέσα από τη μουσική είναι και η ουσία αυτού του συγκροτήματος. Το να μιλάμε για πράγματα που ξέρουμε ότι είναι δύσκολα, αλλά απαραίτητα. Για να καταλάβετε, ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν “Radiohead”...»

While She Sleeps - To The Flowers

Με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Σέφιλντ, πατρίδα μεταξύ άλλων των Def Leppard, Arctic Monkeys και Pulp, οι While She Sleeps υπηρετούν με συνέπεια το metalcore ήχο, όπως αυτός διαμορφώθηκε από το millenium και έπειτα. Μετρώντας 14 χρόνια πλέον στη δισκογραφία, έχουν κερδίσει το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου Βρετανικού συγκροτήματος για το περιοδικό Kerrang! το 2012. Οι στίχοι τους συνήθως καταπιάνονται με πολιτικά ζητήματα, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Όσον αφορά την προέλευση του ονόματός τους, προέρχεται από την ιστορία μιας γυναίκας η οποία δολοφόνησε τον σύζυγο της ενώ αυτός κοιμόταν, με το συγκρότημα να αλλάζει το “he” σε “she”. Στις 23 Σεπτέμβριο του 2023, οι While She Sleeps έδωσαν τη μεγαλύτερη τους συναυλία επί αγγλικού εδάφους, στο φημισμένο Alexandra Palace του Λονδίνου.

Το “Self Hell” θα κυκλοφορήσει σε ασπρόμαυρο και πορτοκαλί βινύλιο, ενώ οι αγορές από το επίσημο online κατάστημα των While She Sleeps θα περιέχουν υπογεγραμμένη φωτογραφία του συγκροτήματος. Οι live εμφανίσεις τους για το 2024 περιλαμβάνουν το φημισμένο Download Festival, καθώς και εμφανίσεις σε Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Γαλλία, αλλά και στη Βόρεια Αμερική ως support στους Architects.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ