Μουσικη

Μάικλ Τζάκσον: Πουλήθηκε σε δημοπρασία εμβληματικό δερμάτινο μπουφάν για 285.000 ευρώ

Το δερμάτινο μπουφάν ήταν το σήμα κατατεθέν στη διαφήμιση της Pepsi το 1984

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«O Μάικλ Τζάκσον ζει»
«O Μάικλ Τζάκσον ζει» © Steve Granitz/WireImage

Μάικλ Τζάκσον: Πωλήθηκε δερμάτινο μπουφάν για 285.000 ευρώ - Το δερμάτινο ήταν το σήμα κατατεθέν στη διαφήμιση της Pepsi το 1984

Ο Μάικλ Τζάκσον έχει γράψει τη δική του ιστορία στο κόσμο της μουσικής και όχι μόνο, με την υστεροφημία του να περνάει από γενιά σε γενιά. Αποτέλεσμα αυτού είναι πως ρούχα και αντικείμενα της ζώης του γίνονται ανάρπαστα. Τελευταίο στη λίστα αποτελεί το εμβληματικό μαύρο δερμάτινο που φορούσε στη διαφήμιση της Pepsi το 1964, το οποίο πουλήθηκε για 285.000 ευρώ σε δημοπρασία.

Το ασπρόμαυρο ρούχο, που φορούσε ο εκλιπών τραγουδιστής, αναμενόταν να πωληθεί μεταξύ 200.000 και 400.000 ευρώ στη δημοπρασία. 

Η ιστορία με τη περιβόητη διαφήμιση της Pepsi

Ο Τζάκσον φόρεσε το δερμάτινο μπουφάν το 1984, στην πρώτη από μια σειρά διαφημίσεων που έκανε ο σούπερ σταρ για την εταιρεία αναψυκτικών. Αυτές οι διαφημίσεις έμειναν στην ιστορία κυρίως για ένα περιστατικό κατά το οποίο τα μαλλιά του Τζάκσον έπιασαν φωτιά κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Φορούσε διαφορετικό μπουφάν εκείνη τη στιγμή.

Αναμνηστικά που ανήκαν στον Τζάκσον έχουν πουληθεί στο παρελθόν για χιλιάδες ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός μαύρου καπέλου με φεντόρα που φορούσε λίγο πριν εκτελέσει για πρώτη φορά τον περίφημο χορό του moonwalk το 1983. Αυτό πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο έναντι 77.640 ευρώ.

Michael Jackson Pepsi Generation

Η δημοπρασία με τα περισσότερα αντικείμενα προς πώληση στο κοινό

Το αντικείμενο ήταν ανάμεσα σε περισσότερα από 200 μουσικά αναμνηστικά που πωλήθηκαν στο Λονδίνο την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων ένα σακάκι του George Michael και ένα κομμάτι μαλλιών της Amy Winehouse για το μουσικό βίντεο You Know I'm No Good του 2007, από το τελευταίο της άλμπουμ Back To Black.

Στο «σφυρί» βγήκαν επίσης κομμάτια που συνδέονται με τον David Bowie, τους Oasis και τους Beatles.

Άλλα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν στη δημοπρασία περιλάμβαναν αντικείμενα που συνδέονταν με τον Elvis Presley, τους Queen και τον Johnny Marr.

Μια κιθάρα Gibson που ανήκε στον Angus Young των AC/DC έμεινε απούλητη, όπως και ένα περιορισμένης έκδοσης τζουκμπόξ των Beatles.

Ο Mark Hochman, διευθυντής μουσικής και αφισών στο Propstore, εξήγησε πριν από τη δημοπρασία ότι ήταν η πρώτη φορά που πολλά από τα αντικείμενα τέθηκαν προς πώληση στο κοινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ