Μουσικη

Μοναδικά αντικείμενα και αναμνηστικά των Fleetwood Mac πωλήθηκαν σε δημοπρασία

Ανάμεσά τους χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μοναδικά αντικείμενα και αναμνηστικά των Fleetwood Mac πωλήθηκαν σε δημοπρασία
Μοναδικά αντικείμενα και αναμνηστικά των Fleetwood Mac πωλήθηκαν σε δημοπρασία © EPA

Fleetwood Mac: Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα και αναμνηστικά του θρυλικού συγκροτήματος

Εκατοντάδες αντικείμενα και αναμνηστικά των Fleetwood Mac που τεκμηριώνουν την πορεία της ροκ μπάντας προς τη δόξα πωλήθηκαν σε δημοπρασία στο Τάνμπριτζ Γουέλς, στο Κεντ της Αγγλίας έναντι δεκάδων χιλιάδων αγγλικών λιρών.

Χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι και συμβόλαια περιοδειών ήταν μεταξύ των αντικειμένων που πωλήθηκαν από τον πρώην μάνατζερ του συγκροτήματος, Κλίφορντ Άνταμς, ο οποίος εργάστηκε επίσης ως ατζέντης και συνδημιουργός τραγουδιών τους από το 1967 έως το 1974.

Ο Κλίφορντ Άνταμς, γνωστός και ως Κλίφορντ Ντέιβις αποχωρίστηκε επίσης μια προσωπική επιστολή από τον ιδρυτή του συγκροτήματος Πίτερ Γκριν, ο οποίος πέθανε το 2020. Η επιστολή πωλήθηκε 2.000 αγγλικές λίρες, συμβόλαια του συγκροτήματος για συναυλίες αγοράστηκαν 4.000 αγγλικές λίρες και για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις 2.500 αγγλικές λίρες.

«Πρόκειται για ένα απίστευτο, μοναδικό ιστορικό αρχείο ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών» δήλωσε ο Ρόμπιν Φλέτσερ, διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Hansons Auctioneers Kent.

«Οι θαυμαστές είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν αντικείμενα που πρόσφεραν μια εικόνα για το πώς ήταν η ζωή για το συγκρότημα τις πρώτες μέρες και γιατί ο Πίτερ Γκριν επέλεξε να φύγει. Η επιστολή του που περιγράφει λεπτομερώς την απόφασή του να αποφύγει τον πλούτο και να ζήσει μια απλή ζωή στη Χαβάη είναι βαθιά συγκινητική. Ήλπιζα ότι η τιμή πώλησής της θα έφθανε τις 2.000 λίρες και αυτό έγινε» συμπλήρωσε.

Έγινα μάνατζέρ τους γιατί μου το ζήτησε ο Πίτερ, ήταν ο σούπερ σταρ των Fleetwood Mac, ανέφερε ο Κλίφορντ Άνταμς. Τον θεωρούσαν ως τον νούμερο ένα μπλουζ κιθαρίστα όλων των εποχών, τον οποίο θαύμαζαν οι Τζίμι Χέντριξ, Έρικ Κλάπτον και BB King, πρόσθεσε.

«Το 1967 πήγα να δω τους Fleetwood Mac, τους ερωτεύτηκα και έγινα ατζέντης τους. Μερικές εβδομάδες αργότερα ο Πίτερ μου ζήτησε να γίνω μάνατζερ τους. Είπα: "Δεν είμαι μάνατζερ, είμαι πράκτορας". Ο Πίτερ είπε: "Είσαι τώρα". Με εμπιστεύτηκε. Γίναμε πολύ καλοί φίλοι» τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ