Μουσικη

Η ζωή του «πιο μισητού ανθρώπου της ποπ» γίνεται ντοκιμαντέρ

Από το Κόσοβο, στο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας του 2000

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζέιμς Μπλαντ
Ο Τζέιμς Μπλαντ © EPA

Τζέιμς Μπλαντ: Η ζωή του γίνεται ντοκιμαντέρ - Από το Κόσοβο, στο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας του 2000

Ντοκιμαντέρ για τον Τζέιμς Μπλαντ υπόσχεται ότι θα εξερευνήσει τα συναισθήματά του, όταν τον χαρακτήριζαν ως τον «πιο μισητό άνθρωπο της ποπ».

Στιγμιότυπα του «James Blunt: One Brit Wonder» σε σκηνοθεσία του Κρις Άτκινς κυκλοφόρησαν, πριν από την προβολή του στους κινηματογράφους, αργότερα φέτος.

Στα βίντεο, ο Τζέιμς Μπλαντ αναφέρει ότι οι διαδηλωτές κατά των εμβολίων για την Covid-19 στη Νέα Ζηλανδία απολάμβαναν να ακούν την κορυφαία επιτυχία του «You're Beautiful». Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέτρο για να διασκορπίζει τα πλήθη στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα.

«Χόρευαν μαζί και τραγουδούσαν, η αλήθεια είναι ότι τους άρεσε. Είναι όντως τρελό, έτσι δεν είναι;» σημειώνει ο Βρετανός σταρ της ποπ.

Από το Κόσοβο, στο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας του 2000

Ο σκηνοθέτης ακολούθησε τον τραγουδιστή στην περιοδεία του, το 2022 «Greatest Hit Tour» σε όλη την Ευρώπη. Εμβαθύνοντας στη μοναδική ιστορία του Τζέιμς Μπλαντ, ο οποίος από στρατιώτης στον πόλεμο του Κοσόβου, ηχογράφησε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας του 2000, υπέμεινε τις σκληρές αντιδράσεις που ακολούθησαν την επιτυχία του και στη συνέχεια έγινε εθνικός θησαυρός μέσω των μηνυμάτων του στο Twitter, ο Κρις Άτκινς παρουσιάζει ένα πλήρες πορτρέτο του τραγουδιστή.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται η σύζυγός του Τζέιμς Μπλαντ, Σοφία Γουέσλεϊ, εγγονή του 8ου δούκα του Ουέλινγκτον, οι γονείς του και ο τραγουδιστής Εντ Σίραν.

Η ταινία καταγράφει τη στρατιωτική θητεία, την ποπ καριέρα, την προσωπική ζωή και τα αστεία του Μπλαντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα από τα στιγμιότυπα ο Τζέιμς Μπλαντ είναι εγκλωβισμένος στη Νήσο Μαν κατά τη διάρκεια καταιγίδας, ο ντράμερ του τον αφήνει για να πάει να δουλέψει για τον τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς και το συνεργείο του μιλάει για συνεργασία μαζί του για σχεδόν 20 χρόνια.

Σε άλλο στιγμιότυπο, ο Μπλαντ ισχυρίζεται ότι «ποτέ δεν είχε θετική κριτική» και αποκαλύπτει ότι γράφει ευνοϊκά σχόλια για τον εαυτό του στο διαδίκτυο με ψευδώνυμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ