Μουσικη

Αποκαλυπτήρια για την πλατεία Beastie Boys το Σάββατο στη Νέα Υόρκη

Αναβαπτίζεται η διασταύρωση που απεικονίζεται στο εξώφυλλο του «Paul's Boutique»

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατεία «Beastie Boys» αποκτά η Νέα Υόρκη – Μετονομάζεται επίσημα στις 9 Σεπτεμβρίου - Πέρασε στη χιπ χοπ ιστορία ως εξώφυλλο του άλμπουμ «Paul's Boutique».
Οι αρχές της Νέας Υόρκης μετονομάζουν επίσημα τη διασταύρωση των οδών Λάντλοου και Ρίβινγκτον σε πλατεία Beastie Boys © EPA/Michael Hanschke

Πλατεία «Beastie Boys» αποκτά η Νέα Υόρκη - Μετονομάζεται επίσημα στις 9 Σεπτεμβρίου - Πέρασε στη χιπ χοπ ιστορία ως εξώφυλλο του άλμπουμ «Paul's Boutique».

Στις 9 Σεπτεμβρίου, οι αρχές της Νέας Υόρκης θα μετονομάσουν επίσημα τη διασταύρωση των οδών Λάντλοου και Ρίβινγκτον σε πλατεία Beastie Boys, προς τιμήν του συγκροτήματος της χιπ-χοπ.

Τα εν ζωή μέλη του ιστορικού για την εξέλιξη του είδους σχήματος, Μάικ Ντάιαμοντ, γνωστότερος ως Mike D και Άνταμ Χόροβιτς (Ad-Rock), θα παραστούν στην τελετή.

Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν έναν ειδικό πρόγραμμα από τους DJ Jon Bless HiFi System.

Επιπλέον, η ταινία του Σπάικ Τζόνζι «Beastie Boys Story» θα προβάλλεται στο IFC Centre στο Γκρίνουιτς Βίλατζ όλο το Σαββατοκύριακο και το SiriusXM εγκαινιάζει έναν αποκλειστικό ραδιοφωνικό σταθμό για τους Beastie Boys από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Η διασταύρωση των Λάντλοου και Ρίβινγκτον απεικονίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ των Beastie Boys το 1989, «Paul's Boutique».

Η καμπάνια για τη μετονομασία της διασταύρωσης του «Paul's Boutique»

Μετά το θάνατο του Άνταμ Γιοκ το 2012, θαυμαστές των Beastie Boys ξεκίνησαν καμπάνια για τη μετονομασία της διασταύρωσης προς τιμήν του συγκροτήματος.

Τον περασμένο Ιούλιο, η πρωτοβουλία έλαβε τελικά έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Ο Γιοκ είχε ιδρύσει το συγκρότημα μαζί με τους Μάικ Ντάιαμοντ και Άνταμ Χόροβιτς.

Οι Beastie Boys, το γκρουπ εβραϊκής καταγωγής από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, κατάφεραν να εδραιωθούν σε ένα μουσικό είδος στο οποίο κυριαρχούσαν μαύροι καλλιτέχνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ