Μουσικη

Πλατεία στην Νέα Υόρκη παίρνει το όνομα των Beastie Boys

Προς τιμήν του εμβληματικού δίσκου «Paul's Boutique»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε Πλατεία Beastie Boys μετονομάζεται διασταύρωση στη Νέα Υόρκη
Beastie Boys © Getty Images/Ideal Image

Σε Πλατεία Beastie Boys μετονομάζεται διασταύρωση στη Νέα Υόρκη.

To Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης ψήφισε τελικά την μετονομασία μίας διασταύρωσης στο Lower East Side του Μανχάταν σε «Πλατεία Beastie Boys», μια γωνία που έγινε δημοφιλής από το εξώφυλλο του άλμπουμ «Paul’s Boutique» του συγκροτήματος.

H απόφαση της Πέμπτης αποτέλεσε το αίσιο τέλος μίας σχεδόν δεκαετούς εκστρατείας από τους θαυμαστές των Beastie Boys για να δοθεί το όνομα του νεοϋορκέζικου συγκροτήματος της hip-hop στη γωνία των οδών Ludlow και Rivington, όπως εμφανίζονται στο εξώφυλλο του δίσκου τους «Paul’s Boutique», που κυκλοφόρησε το 1989.

H φωτογραφία είχε τραβηχτεί από το Jeremy Shatan. Το εξώφυλλο του δίσκου ήταν κι αυτό που έκανε δημοφιλή την συγκεκριμένη γωνία, μετατρέποντάς την σε ένα ακόμα τοπόσημο που αποκτά τον δικό του μύθο μέσα από την ποπ κουλτούρα.

Nα σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ κυκλοφόρησε τέτοιες μέρες το 1989 και θεωρείται από τα καλύτερα όλων των εποχών. 

Ο ακτιβιστής του πολιτισμού LeRoy McCarthy, ο οποίος πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία, καθώς και σε παρόμοιες εκστρατείες για την ονομασία σημείων προς τιμήν των Wu-Tang Clan (η γειτονιά Wu-Tang District στο Staten Island) και των Notorious B.I.G. (η λεωφόρος Christopher Wallace Way στο Μπρούκλιν), αναγνώρισε ότι το μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης, Chris Marte, βοήθησε να περάσει η αλλαγή της ονομασίας οκτώ χρόνια μετά την αρχική απόρριψη. 

«Ήταν μεγάλη προσπάθεια για την πλατεία Beastie Boys, αλλά χαίρομαι που βλέπω τη διοίκηση της Νέας Υόρκης να αγκαλιάζει επίσημα τις εγχώριες τέχνες και την κουλτούρα του hip-hop, και η επιγραφή σε έναν δρόμο ταιριάζει κατάλληλα, επειδή το hip-hop είναι από τους δρόμους της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο LeRoy McCarthy στη New York Post. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ