Μουσικη

Η Lady Gaga τραγούδησε το «Born This Way» ως μπαλάντα και το αφιέρωσε στην τρανς κοινότητα

Θαυμάστε τις φωνητικές της ικανότητες στο queer χιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Lady Gaga
H Lady Gaga © EPA/CAROLINE BREHMAN

Η Lady Gaga μίλησε για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, προτού τους αφιερώσει το queer χιτ της

Πάντα στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, η Lady Gaga αφιέρωσε την Πέμπτη το τραγούδι της «Born This Way» στην κοινότητα των τρανσέξουαλ.

Κατά τη διάρκεια σόου της στο Λας Βέγκας, η 37χρονη τραγουδίστρια μίλησε για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, προτού τους αφιερώσει το queer χιτ της.

«Έχω κάτι να πω για τα δικαιώματα των τρανς σε αυτή τη χώρα. Έαν έχετε να πείτε κάτι, πρέπει να το φωνάξετε, εντάξει;» είπε η Lady Gaga προτού αρχίσει να τραγουδάει το «Born This Way» όχι στην αυθεντική εκδοχή του, αλλά ως μπαλάντα σε πιάνο.

Στη μέση του τραγουδιού, η Lady Gaga σταμάτησε να παίζει και είπε: «Μερικές φορές ακούς τους ανθρώπους να λένε πράγματα όπως: "Δεν ξέρω τι να πω". Απλά ακούστε. Μην πείτε τίποτα. Ακούστε. Ακούστε ιστορίες από τις ζωές πραγματικών ανθρώπων».

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 13 πολιτείες της Αμερικής έχουν υπογράψει νόμους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ και άλλες 23 πολιτείες έχουν εισαγάγει παρόμοια νομοσχέδια, σύμφωνα με την Human Rights Campaign, με πολλούς από αυτούς τους νόμους να στοχεύουν τους τρανσέξουαλ νέους και τις επεμβάσεις διόρθωσεις φύλου.

Αφιέρωση και στον Τόνι Μπένετ

Στο ίδιο σόου, η Lady Gaga τραγούδησε και το «Fly Me to the Moon» προς τιμήν του αείμνηστου Τόνι Μπένετ, ο οποίος πέθανε πριν μερικές εβδομάδες σε ηλικία 96 ετών.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια είχε συνεργαστεί και ήταν φίλη με τον Μπένετ, και αφιέρωσε το τραγούδι στη χήρα του, Σούζαν Μπενεντέτο, η οποία βρισκόταν στο κοινό.

«Αν ξέρω τον Τόνι καλά, γνωρίζω ότι θα είχε θυμώσει μαζί μου αν είχα στενοχωρηθεί, οπότε δεν μπορώ να βγω εδώ έξω και να είμαι στενοχωρημένη. Τραγούδησα αυτό το τραγούδι όταν ο Τόνι ήταν ακόμη ζωνταντός, τώρα θα το τραγουδήσω αν και έχει φύγει, γιατί δεν θα φύγει ποτέ», είπε συγκινημένη η Lady Gaga.

Με πληροφορίες από People

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ