Μουσικη

Ο «σκοτεινός» κόσμος των Boy Harsher

Το Σάββατο 15 Ιουλίου, το ντουέτο από τη Μασαχουσέτη θα εμφανιστεί στο Release Athens 2023 – Αυτές είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές στιγμές τους

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Boy Harsher: Η ιστορία και τα τραγούδια - σταθμοί του ηλεκτρονικού σχήματος που θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ Release Athens 2023, στην Πλατεία Νερού, το Σάββατο 15 Ιουλίου.
© Courtney Brooke

Boy Harsher: Η ιστορία και τα τραγούδια - σταθμοί του ηλεκτρονικού σχήματος που θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ Release Athens 2023, στην Πλατεία Νερού, το Σάββατο 15 Ιουλίου.

Η τραγουδίστρια Jae Matthews και ο παραγωγός Augustus Muller γνωρίστηκαν στις αρχές των 10s όταν ήταν ακόμα φοιτητές Κινηματογραφικών Σπουδών και σύντομα βρέθηκαν να συνεργάζονται φτιάχνοντας μικρά βίντεο με τους στίχους της Matthews και τους ήχους του Muller. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βρέθηκαν μέσα στο κύμα της αναβίωσης των «σκοτεινών» 80s, με τη μοναδική διαφορά πως μόλις αυτό ξεφούσκωσε, οι Boy Harsher συνέχισαν ανεπηρέαστοι την πορεία τους, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα γκρουπ με τέτοια δυναμική και τραγούδια που δεν μπορεί να εξαντληθεί με το όποιο περιστασιακό hype. Αντλώντας επιρροές από τη synth-pop, το new wave και το industrial techno αλλά και τους αγαπημένους τους σκηνοθέτες, η μουσική τους έχει κάτι τόσο ξεχωριστό που τους καθιστά εξίσου κατάλληλους για εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ όσο και σε ένα σκοτεινό club.

RELEASE ATHENS 2023 | ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ / LEFTFIELD / BOY HARSHER / MARVA VON THEO (15.07)

Το ντουέτο έχει προλάβει να αποκτήσει το δικό του κοινό στην Ελλάδα με τις εκρηκτικές του εμφανίσεις, και λίγο πριν ανέβει στην Πλατεία Νερού, στο φεστιβάλ Release Athens 2023 για το μεγαλύτερο show που έχουν δώσει ποτέ, επιλέγουμε πέντε από τα πιο ξεχωριστά τραγούδια της πορείας τους.

Come Closer (2019)
Χαρακτηριστικό δείγμα της μουσικής τους, το «Come Closer», από τα πιο ξεχωριστά τραγούδια του δεύτερου δίσκου τους, «Careful», βρήκε με ευκολία τη θέση του σε όλα τα underground techno clubs του Βερολίνου.

Boy Harsher - Come Closer (Official Video)

Fate (2019)
Ένα αρκετά διαφορετικό κομμάτι από τον ίδιο δίσκο, το «Fate» ξεχωρίζει χάρις στο «αιματοβαμμένο» του video clip.

Boy Harsher - Fate (Official Video)

Country Girl (2017)
Σε σκηνοθεσία του Matthews από το ομώνυμο EP, το Country Girl είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο δυνατές στιγμές του ντουέτου και ένα από τα κλασικά dark τραγούδια των 10s

Boy Harsher "Country Girl" (official)

Machina (2022)
Το project που προέκυψε από την καραντίνα, το «The Runner» είναι μια μικρού μήκους ταινία τρόμου που έγραψαν και σκηνοθέτησαν οι Boy Harsher, και το «Machina», η πιο εθιστική και τελείως 80s στιγμή της καριέρας τους.

Boy Harsher - Machina (Ft. Ms. BOAN - Mariana Saldaña) (Official Video)

Pain (2015)
Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα dark wave anthems των τελευταίων δέκα ετών. Το «Pain» έχει «ντύσει» αμέτρητα after parties σε ολόκληρο τον κόσμο και ήδη θεωρείται κλασικό. Κομματάρα!

Pain (Remastered)

Info: Οι Boy Harsher θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ Release Athens 2023 αυτό το Σάββατο, 15 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού μαζί με τους Στέρεο Νόβα, Leftfield και Marva Von Theo. Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ