Μουσικη

O Asaf Avidan μοιράζεται με περηφάνια σε όλο τον κόσμο τη συναυλία του στο Ηρώδειο

Ο πολύπλευρος καλλιτέχνης μιλάει αποκλειστικά στην ATHENS VOICE πριν τη μεγάλη πρεμιέρα του φιλμ «Live At The Acropolis» για όσα έζησε στην Αθήνα

Το μήνυμα του Asaf Avidan για τη συναυλία του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, πριν την πρεμιέρα του φιλμ «Live At The Acropolis»
© Paul Gärtner

Το μήνυμα του Asaf Avidan για τη συναυλία του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, πριν την πρεμιέρα του φιλμ «Live At The Acropolis».

O Asaf Avidan, ένα από τα σπουδαιότερα pop πρόσωπα των καιρών μας, ήθελε πολύ να εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, και επέλεξε με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό να γιορτάσει την τελευταία συναυλία της περιοδείας του για το «Anagnorisis», στις 22 Σεπτεμβρίου 2022.

Σε αυτή την ιδιαίτερη νύχτα, κάτω από την Ακρόπολη, παρέα με χιλιάδες θεατές, ο πολύπλευρος καλλιτέχνης της Μεσογείου με καταγωγή από το Ισραήλ, ξεδίπλωσε όλα του τα χαρίσματα και για περισσότερες από δύο ώρες μετέφερε στη σκηνή όλα μας τα αγαπημένα τραγούδια με την υπόσχεση να επιστρέψει.

Αυτή η ιστορική βραδιά ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε από τη Neda Film και σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμη για streaming δίνοντας σε κάθε fan σε όλο τον κόσμο να δει την καλλιτεχνική παράσταση του Asaf Avidan στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Με τα αποσπάσματα των τραγουδιών «Love It Or Leave It», «Bang Bang», «A Man Without A Name» και «Reckoning Song» να έχουν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα, η αντίστροφη μέτρηση για την προβολή του μουσικού φιλμ «Asaf Avidan: Live At The Acropolis» έχει ξεκινήσει.

Το μήνυμα του Asaf Avidan για τη συναυλία του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, πριν την πρεμιέρα του φιλμ «Live At The Acropolis»
© Paul Gärtner

Λίγο πριν αυτή την ιδιαίτερη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ο Asaf Avidan είχε μιλήσει στην ATHENS VOICE για την πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία «Anagnorisis», τη μουσική του και τη σχέση του με την Ελλάδα. Και λίγο πριν την επίσημη προβολή του «Live At The Acropolis», o Asaf Avidan, μοιράζεται στην ATHENS VOICE τις αναμνήσεις του από αυτή τη ζωντανή εμπειρία.

Asaf Avidan: Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος και ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να εμφανιστώ στο Ηρώδειο

«Οτιδήποτε λιγότερο από τα κλισέ των κλισέ “ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, θα ήταν ανέντιμο.

Περίμενα να παίξω στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχω εμμονή με την Αρχαία Ελληνική Ιστορία, τη Μυθολογία και τον πολιτισμό από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής μου, θεωρώντας τα πολύτιμα δομικά υλικά για τα δικά μου θεμέλια ως δυτικού στοχαστή.

Όσο κι αν κάθε παράσταση είναι μοναδική και γεμάτη από εκπλήξεις, όσο κι αν ενθουσιάζομαι πάντοτε όταν παίζω, θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι ο χώρος δεν κάνει τη διαφορά.

Μία ζωντανή συναυλία υπάρχει μέσα στον χώρο και στον χρόνο και το σκηνικό επηρεάζει τον θεατή και τον καλλιτέχνη, χαρίζοντας εμπειρία με τη δική του μόνο παρουσία. Αυτό ενισχύεται περισσότερο σε μέρη που έχουν τη δική τους ιστορία, απαίτηση και προσδοκία να χαρίσουν κάτι σπουδαίο. Αυτοί οι ίδιοι χώροι μπορούν να απογειώσουν τον καλλιτέχνη σε μία δυναμική μεγαλύτερη από τους ίδιους. Πολλαπλασιάζουν το αφήγημα και τον άνθρωπο, το τώρα με τους πολλούς.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος και ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να περάσω ένα από τα χιλιάδες βράδια που φιλοξένησε και εξύψωσε το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού». 

Asaf Avidan - Reckoning Song (Live At The Acropolis 2022)
Asaf Avidan - Love It Or Leave It (Live At The Acropolis 2022)
Asaf Avidan - Bang Bang (Live At The Acropolis 2022)
Asaf Avidan - A Man Without A Name (Live At The Acropolis 2022)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ