Μουσικη

O Sting διαλέγει τα 10 πιο αγαπημένα του τραγούδια όλων των εποχών

To Top 10 του Gordon Sumner σε μία λίστα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sting
© NDPPHOTO / NDPPHOTO

Τα 10 πιο αγαπημένα τραγούδια του Sting - Οι επιλογές και οι επιρροές του θρυλικού μουσικού

O Sting είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ροκ μουσικούς με καριέρα 45 χρόνων. Στη λίστα του “Far Out” φαίνονται οι επιρροές τόσο του ίδιου, όσο και της πρώην μπάντας του, των Police, από τη σόουλ, την ψυχεδέλεια, τη ρέγκε και τη βρετανική ποπ της δεκαετίας του 1980. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι Police είχαν θεωρηθεί “new wave” και το άλμπουμ τους “Synchronicity”, το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 1983, είχε αποσπάσει 5 υποψηφιότητες για Grammy. Για λίγα χρόνια, οι Police συνδύαζαν στοιχεία του πανκ, του κλασικού ροκ, της τζαζ και της ρέγκε. To 1986, o Sting, o Stewart Copeland, o Henry Padovani και o Andy Summers χώρισαν αλλά ξανασυνεργάστηκαν κάμποσες φορές μέχρι το 2008.

Παλιότερα, ο Sting είχε μιλήσει για τις επιρροές του, από τον Έλτον Τζον μέχρι τον Μάιλς Ντέιβις και τον Τζακ Μπρους - δεν υπάρχει Βρετανός ροκ μουσικός που να μην έχει επηρεαστεί από τους Cream. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που διαμόρφωσαν τη μουσική του είναι η Τζόνι Μίτσελ, οι Beatles, ο Ντίλαν, οι Steely Dan, οι Weather Report, η Τζόνι Μίτσελ, o Πολ Σάιμον, αλλά και ο Κόουλ Πόρτερ, o Αμερικανός τζαζίστας Paul Metheny και ο Βραζιλιάνος τραγουδοποιός Milton Nascimento. Eπίσης, φαίνεται να εκτιμά εμπορικά συγκροτήματα όπως οι Pet Shop Boys, οι Eurythmics και οι Human League, ενώ ο τζαμαϊκανός ράπερ Shaggy είναι φίλος και συνεργάτης του.  

Η πιο πρόσφατη δημιουργία του Sting ήταν η συνεργασία του τον περασμένο Φεβρουάριο με το σουηδικό DJ supergroup Swedish House Mafia, με το οποίο κυκλοφόρησε το κομμάτι και το μουσικό βίντεο “Redlight".

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ